Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Државна кочија за принцезу из СПС

0

dijanu vukomanović kada je u službenoj limuzini -foto-milorad-milankovic_f

Шефица посланичке групе СПС Дијана Вукомановић не излази из скупштинског аутомобила и о државном трошку се вози од куће до посла и назад, сазнаје „Блиц”.

Вукомановићева користи службени ауто и за друге потребе. Тако ју је „Блиц” прексиноћ ухватио да је њиме дошла на Светосавски бал у Народном позоришту и отишла кад се завршио. Возач ју је све време чекао.

Дијана Вукомановић је јавно у парламенту међу најгласнијим заговорницима мера штедње, не пропушта да се изјашњава као „другарица” и поручи да се треба солидарисати са народом. Али, када је лично о њој реч, брига о буџету изгледа не важи.

Шта каже правилник

Дијана Вукомановић крши и политику штедње и прописе.
Према скупштинском правилнику, право на употребу службеног возила практично 24 часа дневно имају искључиво носиоци две функције – председник и генерални секретар.
Посланици, па и шефови група службени ауто могу да користе током радног дана за обављање послова из надлежности Скупштине.

По њу долази службени возач на Бежанију, у општини Нови Београд, где станује, одакле је вози до центра града, односно до парламента. Возач је чека и када заврши посао у Скупштини вози је до одреднице коју она каже, а потом кући.

Како „Блиц” сазнаје, Вукомановићева је у последња два месеца искључиво службеним аутом долазила на посао.

Да би добила аутомобил, она сваки пут дан раније мора да пише захтев у којем наведе име и дестинацију.

– Дијана Вукомановић је главна тема по Скупштини, јавна је тајна да користи службени аутомобил и за долазак на посао, што посебно иритира остале. Догоди се да понекад шеф посланичке групе затражи службени ауто за превоз на посао, али то је стварно реткост. Дијани Вукомановић је то прешло у навику, занела се – каже „Блицов” извор.

С друге стране, она увек воли да истакне да живи скромно и да не носи скупе ствари. Скупштинско заседање о мерама фискалне контроле и контроле дефицита оценила је као „расправу без преседана у новијој политичкој и економској историји”.

У Скупштини не седи на месту предвиђеном за шефа посланичке групе, јер га је заузео њен колега Жарко Обрадовић, а она није успела да га поврати.

„Штедња више није тема, пријатно!“

Иако нам је Дијана Вукомановић јуче прво рекла да има времена да одговара на питања, пошто је пауза у Скупштини, на помен мера штедње и њеног личног става о томе, навела је да то више није тема.

„Говорила сам о томе кад је усвајан Закон о буџету, сад то није тема”, кратко је одговорила.

На питање „Блица” да ли мисли да би државна администрација могла да уштеди још више, на пример на службеним аутомобилима и путовањима, као и да ли се залаже за смањење тих погодности, Драгутиновићева је рекла:

„Заиста не бих ја о томе. Пријатно!”

Питање да ли јој је узимање службеног аутомобила од зграде Скупштине до куће обичај и да ли то спада у уштеде, нисмо ни успели да јој поставимо.

(Блиц, Фото: М. Миланковић)