Прочитај ми чланак

ШВАЈЦАРАЦ: За обичног човека црн, за гувернерку и банке бео

0

jorgovanka_tabakovic_881580958

Многим нашим грађанима данас, када се помене Швајцарска све се помути у глави, а мрак им пада на очи. Мутно им је и од „швајцарца“, али и од дугова које морају враћати, а номиновани су у овој валути.

Да ли грађани морају бити финасијски експерти, универзални зналци свега и свачега или имају државу која води рачуна о њима. Зашто имамо изборе и кога бирамо ако тај неко је свима одговоран осим грађанима који су га бирали?

Данас смо сведоци да ни један државни орган не реагује и не штити грађане од погубних манипулација белосветских банкстера. Шта више, најодговорнији међу нама и онај који има законом утврђену дужност да води рачуна о томе, Гувернерка Табаковић, даје више него упитну и неодговорну изјаву, да ће било каквим чињењем, а у вези „дивљања курса швајцарског франка“ направити енормне губитке банкама??!!!

Још и додаје „…да су сами грађани и предузећа која су узела кредите у швајцарским францима одговорна за то, јер су такве уговоре потписивали…“.

Да ли неко говори о томе колики су губици грађана и привреде који морају те и такве кредите да враћају???

Да ли је грађанин потписао за тако нешто, као што се банкстери позивају ових дана, да им се узме „црно испод нокта“. Наравно да није, чак је добијао и обећања од самих банака да „…нема стабилније валуте од швајцарца у задњих 100 година и да немају о чему да се брину…“.

У међувремену раст швајцарског франка, мислећи свеобухватни раст задњих година, је довео до тога да се укупни дуг дуплирао у односу на почетни износ!!! Да ли су клијенти банака то потписали!!!

НБС и сви државни органи су у обавези, по уставу и закону ове земље (још увек живимо у нади да је ово наша земља), да заштите уставни и правни поредак ове земље, јер оваква манипулација курсом коју су урадили светски банкари, јесте атак и удар на уставни, правни и економски поредак ове земље и подривање темеља и стабилности земље и свих у њој.

Стога тражимо, да ако ова власт није способна и спремна да уради оно што се уставом и законом обавезала, да ова власт поднесе оставку и допусти другима који имају и више храбрости и више идеја, да је воде напред.

Сведоци смо потпуног колапса европске идеје базиране на интересима великих корпорација, великих банака и једног уског круга привилегованих који су себи дали за право, да свима и по свом критеријуму, креирају судбину и његово место у данашњем свету.

Победа евроскептика у Европском парламенту, раст популарности г-ђе Ле Пен у Француској, победа СИРИЗ-е у Грчкој, раст популарности ПОДЕМОС-а у Шпанији, отворени евроскептицизам у Мађарској и Чешкој, па чак и у једној Италији, говори да су промене које долазе видљиве сваком посматрачу и голим оком и да се морамо на време престројити.

Не смемо дозволити да нас овај нови талас затекне неспремне! Своју земљу, своју сувереност, своје грађане, своје породице морамо штити испред свега и по цену свега. Ако су то спремни народи Грчке, Шпаније и остали, онда морамо бити достојни своје историје, својих предака и стати у заједнички фронт са свим оним слободољубивим народима који вапе за слободом и економским просперитетом, против светске олигархије која све народе тера у дужничко ропство, сиромаштво и беду.

(Александар Танасковић, члан Економског тима Двери)