Прочитај ми чланак

Мустафа: Трепча је наша, о томе нећемо разговарати у Бриселу

0

trepca_f

Иса Мустафа изјавио је да се у Бриселу неће разговарати о Трепчи јер је тај комбинат, како је рекао, у својини Косова, пише данас дневник Коха диторе.

Мустафа је рекао да се о Трепчи „никада неће разговарати“ у Бриселу и да званични Београд, говорећи о том комбинату, жели да скрене пажњу са својих економских проблема и нестабилности.

Влада Србије тврди да је Трепча имовина Србије. Током посете Подујеву, пише Коха диторе, Мустафа је оценио да су изјаве званичника Србије „доливање уља на ватру“ и додао да није тачно да су косовски министри ишли у Београд да би разговарали о Трепчи.

– Нико није ишао у Београд да би разговарао о Трепчи. Трепча је наша. Не замарајте се тиме ко је шта од српских званичника рекао, јер они покушавају да створе забуну. Мислим да питање Трепче никоме на Косову не треба да буде нејасно. Она је наша, налази се на нашој земљи – рекао је Мустафа.

Захтев да Трепча буде трансформисана у јавно предузеће на Косову био је један од повода за протесте у уторак у Приштини који су прерасли у жестоке сукобе демонстраната и полиције.

Мустафа је позвао грађане да се не придружују протестима које најављује опозициони Покрет Самоопредељење.

(Танјуг)