• Почетна
  • СВЕТ
  • Иран упозорио свет: Израел прешао црвену линију, очекујте последице
Прочитај ми чланак

Иран упозорио свет: Израел прешао црвену линију, очекујте последице

0

iran-vojska

Иран је поручио САД да Израел треба да очекује последице за напад на део Голанске висоравни под сиријском контролом, који је извршен 18. јануара када је убијен ирански генерал Мухамед Али Алахдади, саопштио је данас заменик шефа иранске дипломатије Хусеин Амир Абдулахиан.

„Послали смо поруку САД дипломатским каналима да је ционистички режим прешао иранску црвену линију том акцијом. У поруци смо рекли да одговорни треба да очекују да ће трпети последице тог чина”, навео је Абдулахиан у изјави за званичну иранску агенцију ИРНА, преноси АФП.

Прошле недеље ирански бригадни генерал Хусеин Дехкан већ је запретио Израелу рекавши да поменута акција неће остати без одговора, али да је питање места и времена остало отворено.

Према ранијој изјави израелских безбедносних извора, ирански генерал није био мета напада на конвој возила на Голенској висоравни, а Израелци су наводно мислили да циљају герилце нижег ранга.

Израел је више пута напао Сирију од почетка грађанског рату у тој земљи, већином уништавајући оружје, као што су ракете, за које су израелски званичници веровали да су намењене Хезболаху.

Та проиранска организација бори се на страни снага сиријског председника Башара Асада у сукобу који траје већ четири године.

(Тањуг)