Прочитај ми чланак

ДСС: Трговањем мандатима мења се изборна воља и убија демократија

0

borko-ilic-rtv

Одлука да одборници буду власници мандата произвела је нестабилност у локалним самоуправама и локалне скупштине претворила у пијацу. Трговином мандатима мења се изборна воља грађана и убија демократија. Решење је да мандати одборника припадају странкама или да се промени изборни систем како би грађани гласали за појединце који би онда и били власници тих мандата, рекао је Борко Илић гостујући у емисији „Сучељавање“ на РТВ 1.

Потпредседник Демократске странке Србије је рекао да политички систем погодује појединцима који су спремни преко ноћи да промене своју идеологију.

„Политика је претворена у каљугу, а онда грађани реагују и говоре „сви су исти“. Нажалост, мало тога се променило од обреновићевске Србије, о којој је писао Нушић“, истакао је Илић.

Говорећи о функционисању јавно-комуналних предузећа у Новом Саду, Илић је рекао да је 2012. године затечено катастрофално стање и да су дугови били огромни.

„Установа „Радосно детињство“ је пре три године дуговала 7 милиона евра, што је огроман дуг за вртиће, иако су можда и најбитнија новосадска установа у коју иде 15.000 малишана“.

Анализирајући рад јавно-комуналног сектора, Илић је рекао да је врло важно завршити започету рационализацију броја запослених, али и смањити број комуналних предузећа.

„Не смемо да продамо водовод, топлану, градско-саобраћајно предузеће, али нека предузећа треба приватизовати, а у некима спровести јавно-приватна партнерства“, закључио је Илић.