Прочитај ми чланак

ЗУКОРЛИЋ: Срби нам узели Кустурицу, Расима Љајића и Мешу Селимовића!

0

Foto Tanjug Nenad Milošević Rade Prelić Arhiva Nemanja Jovanović

– Емир Кустурица је један бошњачки мозак који гледано с аспекта креативног капацитета предњачи у Србији, те га Срби сматрају својим генијалцем. Српски народ вам не би вратио Мешу Селимовића ни за какве паре, иако је Меша Мехмед, а Мехмед је од Мухамеда – каже муфтија санџачки.

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић ни овог пута није пропустио прилику да на један од највећих православних верских празника, Светог Саву, провоцира Србе.

Он је приликом оснивања првог бошњачког центра у Бечу рекао да су Срби кад год им је требало памети ишли код Бошњака, а као доказе навео примере Емира Кустурице, Меше Селимовића, али и Расима Љајића.

– Таква је ситуација и с Емиром Кустурицом, знам да вам се коса на глави подигне кад га поменем, али да су Срби могли без Емира Кустурице, не би га на овај начин прихватили, форсирали и пласирали. То значи да српска нација и култура не могу без бошњачких мозгова.

Емир Кустурица је један бошњачки мозак који гледано с аспекта креативног капацитета предњачи у Србији, те га Срби сматрају својим генијалцем. Емир Кустурица је највећи српски просветитељ после Светог Саве – изјавио је Зукорлић, наводећи да то не говори зато што је Бошњак, већ зато што су то чињенице.

Као додатни пример је навео књижевног великана Мешу Селимовића.

– Српски народ вам не би вратио Мешу Селимовића ни за какве паре, иако је Меша Мехмед, а Мехмед је од Мухамеда. И сад Срби званично пишу о томе да је Меша српски писац. Замислите, Мехмед Меша Селимовић је српски писац. Дакле, Меша је неспорно генијалац којег Срби присвајају, без обзира на то какво ми мишљење имали о њему.

Разлог томе је што српска култура не може без Меше Селимовића, када њега склоните, ту остаје рупа – закључио је Зукорлић и шеретски додао да је Расим Љајић “име број један у Београду у политици” јер се једини одржао 15 година на политичкој сцени.

(Политика)