Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Борко је лажни Робин Худ

0

sablon-Dveri

Одакле право Борку Стефановићу, функционеру Демократске странке, да се представља у јавности као заштитник обичног човека, када је управо његова странка омогућила банкама да истог тог човека – за кога би се Борко тобоже бори – доведу у ропски положај.

Један члан српског парламента, ваљда инспирисан победом грчке Сиризе, заложио се за социјалну правду, одузимање нелегално стечене имовине и подршку малом човеку у борби против крупног капитала.

Овако нешто годинама не може да се чује у српској Скуштини и заиста би била сјајна вест, када тај народни посланик не би био Борко Стефановић и када не би долазио из редова Демократске странке!

Одакле право Борку Стефановићу, функционеру Демократске странке, да се представља у јавности као заштитник обичног човека, када је управо његова странка омогућила банкама да истог тог човека – за кога би се Борко тобоже бори – доведу у ропски пожај.

Немогуће је да Борко не зна да би после унакрсног испитивања – у случају да се донесе и спроведе Закон о пореклу имовине за који се једино Двери искрено залажу – без имовине прве остале баш његове страначке колеге које су се одреда обогатиле на рачун овога народа.

Поред тога, „упада у очи“ да Борко није читао програм Демократске странке, јер – да јесте – видео би да је тај програм у потпуној супротности са социјалном правдом и борбом против крупног капитала, а за права малог човека.

Борка бисмо озбиљније схватили да је, уместо што глуми Робин Худа, пре било чега другог – напустио Демократску странку!

Озбиљније бисмо га схватили да је, којим случајем, позвао своје бивше и садашње страначке колеге – од Влаховића и Цветковића, преко Тадића, Ђелића, Петровића и Ђиласа, до Бојана Пајтића – да заједно напусте политику. И да је неке од њих позвао на кривичну одговорност!

Овако, јасно је да је у питању зачетак нове, ко зна које по реду, преваре са циљем да пошаљу лажног борца против неправде.

У једном се слажемо са Борком Стефановићем: у односу на став према социјалној правди и положају малог човека, надаље ће се поларизовати српска политичка сцена и одредити будућност Србије. Борко може слободно да понавља како је на страни социјалне правде, а други на супротној, али му више нико неће поверовати јер предобро знамо да су он и ДС газили малог човека на сваком кораку своје владавине. Срећом, Борков табор има алтернативу у Дверима и патриотском блоку који од Божићног прогласа обједињеним снагама воде битку за малог човека, а против лажних Робин Худова.

 

Информативна служба Покрета Двери