Прочитај ми чланак

ДСС: За европске вредности, али против ЕУ

0

Sanda-Bujanovac

Демократска странка Србије се противи продаји Телекома, ЕПС-а и српских ораница. Држава не треба да се повлачи, већ да активније креира привредни амбијент, заштити раднике, реиндустријализује привреду и помогне сељаку да се удружи и тако лакше осигура пласман и цене производа.

Поздрављамо долазак страних инвестиртора, али Србија не може да се ослони само на њих. Србија треба да живи од својих сељака, радника и предузетника, а не да зависи од страних инвестиција, рекла је Санда Рашковић Ивић у интервју за РТВ Бујановац.

Председница ДСС је рекла да се „патриотском блоку“ прикључују бројни интелектуалци и групе грађана.

„Демократска странка Србије заједно са Покретом Двери и интелектуалцима прави озбиљан фронт који ће се снажно супроставити националној и економској политици коју води Влада Србије“, истакла је она и додала да се „ДСС залаже за европске вредности, али да је против европске бирократије и либералног капитализма“.

Говорећи о ситуацији унутар Демократске странке Србије, Рашковић Ивић је рекла да се странка консолидовала и да је готово заокружена њена кадровска обнова.

„Преостало је да се конституише још неколико стручних савета, а има простора и за кооптирање још неколико чланова Главног одбора, која ће припасти најактивнијим члановима“, нагласила је она.

На питање зашто се у Србији не решавају бројни проблеми које имају жене, председница ДСС је одговорила да се „женским питањима нико не бави озбиљно и да жели да буде женски глас у скупштини који ће о томе проговорити“.

Након гостовања на РТВ Бујановац, Санда Рашковић Ивић је посетила општински одбор ДСС у Бујановцу и разговорала са члановима странке у овом граду.

Председница ДСС присуствовала је и прослави средње школе „Свети Сава“ из Бујановца, заложила се за бољи положај просветниx радника и честитала им школску славу.