• Почетна
  • СВЕТ
  • Путин: Руски народ поднео највећу жртву за победу против нацизма
Прочитај ми чланак

Путин: Руски народ поднео највећу жртву за победу против нацизма

0

putin s desna tled

Сви покушаји да се поново пише историја недопустиви су и неморални, јер представљају израз прикривања нечије срамоте, рекао је данас у Москви руски председник Владимир Путин поводом обележавања 70 година ослобођења нацистичког концентрационог логора Аушвиц-Биркенау (Освјенћим) у данашњој Пољској.

Путин је одржао говор у московском Јеврејском музеју и Центру толеранције

„Тешко је замислити да су фабрике смрти, масовне егзекуције и депортације биле ужасна стварност 20. века, да су биле организоване у наизглед веома цивилизованој Европи и да су биле изграђене са мукотрпном прецизношћу и хладнокрвно“”, навео је Путин.

Он је позвао на заједничке напоре у супротстављању покушајима претњи од неонацизма и тероризма у модерном свету.

„Треба заједно да устанемо против тих претњи и да заједно штитимо мир и слободу народа и право држава за њихов сопствени пут развоја“”, истакао је руски председник, упозоравајући на опасност од политике двојних стандарда, уз коју је навео пример Украјине.

„Добро знамо колико су опасни и деструктивни двоструки стандарди, равнодушност и апатија за судбину других. То је оно што се данас дешава на југоистоку Украјине где месецима хладнокрвно убијају мирне грађане Донбаса, Луганска и других места“”, казао је Путин.

Он је нагласио да покушаји поновног писања историје често скривају сопствену срамоту, кукавичлук, лицемерје и издају и служе као лош изговор за директно или индиректно прећутно помагање нацистима.

Путин је нагласио да је руски народ поднео највећу жртву за победу против нацизма у Другом светском рат.

(Танјуг)