Прочитај ми чланак

ЈУТРОС КОД БЕОГРАЂАНКЕ: Комуналци поново приводе жене, а грађани снимају (Видео)

0

Припадници Комуналне полиције поново су јутрос привели жену која није имала карту у градском превозу.

Велики број комуналних полицајаца и контролора Бус плуса јутрос је био на два пункта на Славији и Улици Краља Милана код Београђанке. Они су заједничким снагама контролисали да ли су путници валидирали карте у аутобусу 31, као и у тролејбусима 19, 21, 22 и 29.

На снимку који нам је доставио један од грађана види се, додуше мутно, да припадници комуналне полиције приводе жену и убацују је своју службено возило.

„Када сам дошао на Славију изненадио сам се када сам видео велики број комуналних полицајаца и контролора Бус плуса. Они су се на Славији баш понашали бахато. Нису сачекали да сви путници изађу из превоза, већ су улазили и одмах тражили да путници покажу своје карте. Међутим, на наредној станици код Београђанке у правцу центра града из превоза су извели једну жену стару 30-ак година. Она им је рекла да нема карту, јер се возила само једну станицу. Одједном се око ње створио велики број комуналних полицајаца и контролора“, прича нам један од очевидаца и наставља:

„Рекла им је: Молим вас, једну станицу се возим. Међутим, они су тражили документа од ње, а онда су јој заврнули руке иза леђа, на шта су се пролазници и путници који су чекали превоз побунили. Они су је на крају убацили у службено возило, док је она стално питала зашто. Комунални полицајци су запретили грађанима који су се ту нашли да не снимају. Један је чак иронично поручио: Када већ снимате што не рекосте да се насмејем и да се дотерам? Један од грађана им је рекао зашто ударате на жене и зашто сте у служби приватног система Бус плуса, а не грађана? Зар приводите грађане, а пре свега жене због 73 динара? Комунални полицајац му је добацио: Бежи да и тебе не приведемо“.

Очевидац, који тврди да се стално вози овом трасом, каже да су контролори раније понекад знали и да прогледају кроз прсте путницима који нису имали карте. Међутим, јуче и јутрос су се баш бахато и нељубазно понашали, каже он, вероватно зато што су добили појачање у виду комуналне полиције, а од неколико жена које нису успеле да се извуку су наплатили казну на лицу места.

(Курир)