Прочитај ми чланак

ФУНКЦИОНЕРИ СНС, ДС И СПС ухапшени због корупције (Видео)

0

hapsenje

Полиција је у наставку акције на сузбијању криминала и корупције ухапсила више особа које су припадале разним политичким опцијама – СНС, ДС и СПС.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да је ухапшен члан Главног одбора СНС-а Владан Милошевић, који је уједно и генерални директор јавног предузећа „Подземна експлоатација угља у Ресавици“ и још једна особа из Београда, због сумње да су примали и давали мито.

Према његовим речима, ухапшени су приликом примопредаје обележених новчаница, а нанели су штету том предузећу од 1.6 милиона динара.

Стефановић је рекао да је ухапшен и члан Председништа ДС-а Миливоје Вребалов који је и бивши председник општине Бечеј.

Према његовим речима, у истој акцији ухапшене су још три особе због сумње да су извршиле низ малверзација приликом адаптације објекта за децу ометену у развоју, а који никада није завршен.

Стефановић је додао да су разним кривичним делима општину Бечеј осумњичени оштетили за, по тадашњем курсу, више од милион евра.

Министар је додао да је ухапшен и бивши директор Фонда за капитална улагања Војводине Момчило Милојевић због сумње да је злоупотребио службени положај.

Према Стефановићевим речима, Милојевић је осумњичен да је том Фонду нанео штету од 30 милиона динара.

Стефановић је рекао и да је јутрос у Нишу ухапшен бивши директор предузећа „Југоисток“ и председник Окружног одбора СПС-а Игор Новаковић због сумње да је злоупотребио службени положај приликом спровођења јавних набавки.

Стефановић је додао да је у том случају ухапсено још пет особа из Ниша, а да ће још два лица бити обухваћена кривичном пријавом због сумње да су омогућили приватном предузећа из Ниша да стекне противправну имовинску корист од 30 милиона динара.

Стефановић је потврдио писања медија да је ухапшен брат бившег државног секретара МУП-а Вање Вукића.

Министар је данас рекао и да се ради на новом закону о полицији и да ће тај посао вероватно бити завршен до краја јануара.

Стефановић је објаснио да је о томе са начелницима полицијских управа имао више састанака, да ће се радна верзија наћи у детаљној јавној расправи и да ће се тек након тога упутити Европској комисији као радна верзија.

Упитан и да ли ће и каква ће решења бити за полицијске чинове, Стефановић је рекао да сматра да би требало да ти чинови буду демилитаризовани, односно да нема војних чинова, осим у случају специјалних јединица, „што је нормално по природни њиховог посла“.

Он је на конференцији за новинаре, одговорајаћи на питања како коментарише изјаву премијера Александра Вучића да по питању његовог обезбеђења више верује „Кобрама“, Стафановић је рекао да је премијер био министар одбране и да је све то логично, јер је као министар упознао те људе.

Како је додао не сматра да треба о томе да се уопште било шта даље елаборира у јавности, јер то на неки начин угрожава његову безбедност.

(Танјуг, видео – Блиц)