Прочитај ми чланак

АЛЕКСА МИЈАИЛОВИЋ: Универзални нацистички принципи (О спољној политици САД)

0

zatvor-usa-amerika

При самом крају II Светског рата, Сједињене Америчке Државе примиле су у своје окриље и заштитиле их од више него заслужене најстроже казне за учињене злочине, зверства, многобројне немачке нацисте, па чак и есесовце. И не само да су их примили и заштитили, већ су и многе њихове теоријске ставове, принципе и методе владања другима преузели од њих и у пракси их применили у борби против својих непријатеља.

Од избеглих немачких Јевреја преузели су научна сазнања која су им омогућила да први направе атомску бомбу, а од немачких нациста и есесоваца преузели су теоријска знања како да владају другима, а примене тих сазнања често су имала веће ефекте од атомских бомби.

Тако је, на пример, комесар Рајха за учвршћивање немачког народног обележја донео 17.09.1940. године Одредбу којом је на територији западне Пољске, на којој је живело преко 8 (осам) милиона Пољака, поништено приватно власништво пољског живља.

Почетком 21. века, приликом своје задње посете САД-у, покојни премијер Србије, Ђинђић, добио је од америчких званичника, ако је веровати медијима, списак најважнијих стратешких задатака које треба да изврши, међу којима је био и уништење српског ситног пољопривредног поседа.

На први поглед између ова два случаја нема много сличности, али што се тиче пољских и српских стратешких националних интереса, њихове катастрофалне последице своде се на исто.

Читајући теоријске радове и званична документа СС-оваца, пронашао сам и одговор на моје одавно постављено питање, а то је – зашто у модерном добу у свету под контролом САД-а нема више великих људи међу политичарима?

Као по правилу, ако се којим случајем и појави нека јака личност, рођени народни и политички вођа, он је одмах у старту љути противник и Америке и њених сателита. Одговор су ми дала следећа два нацистичка принцпа владања покореним народима:

1. Спречавање настанка и јачања слоја интелигенције код поробљених народа. Свакако су мислили на праву интелигенцију. Лажна, квази интелигенција производ је новијег доба.

2. Цитирам: „Никада више не сме противник да добије способне вође и команданте.“

Дакле, посматрањем данашњег дела света под контролом САД-а, очигледно је да су оне, односно њихова власт, преузеле наведене и многобројне друге принципе владања над покореним народима од немачких нациста и СС-оваца и да ти принципи имају универзални значај за све агресивне светске суперсиле, за све освајаче и завојеваче.

(Србин.инфо – Алекса Мијаиловић)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.