Прочитај ми чланак

ДИНКИЋ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ: Требало је да зарадите обећаних 1.000 евра!

0

mladan-dinkic-akcije

Млађан Динкић, некадашњи министар финансија, привреде и председник УРС, седам година након што је грађанима Србије обећао да ће добити по 1.000 евра од продаје неких јавних предузећа, пита да ли смо ми тај новац зарадили (?!).

Динкић, који је све време на тапету због овог политичког гафа и својевремено се оправдавао тиме да, у време кад је дао то обећање, није имао представу да ће наступити светска економска криза, као и да ћемо НИС продати у бесцење – сад је окренуо плочу!

Безобзирно

Наиме, бивши министар финансија је на Твитеру, на питање једне твитерашице да ли ће јој исплатити 1.000 евра, одговорио провокацијом – да ли говори о оном новцу који је поштено зарадила мукотрпним радом.

– Хоћете ли и нама које сте блокирали, а нисмо вас помињали исплатити 1.000 евра или само истомишљеницима? Хвала – питала је Динкића једна жена на овој друштвеној мрежи, на шта јој је он одговорио:

– Је л‘ то мислите на онај новац који сте поштено зарадили мукотрпним радом? Је л‘ вам то заиста представља највећи проблем у животу?

Динкић је брже-боље обрисао поменути твит, вероватно кад је схватио да то што је написао нема везе са оним што прича у последњих седам година – да је он искрено веровао да може сваког грађанина Србије да части са по 1.000 евра. Међутим, један од твитераша је урадио скриншот и тако сачувао Динкићево писаније.

Вади се

Подсетимо, Динкић је 2007. сваком грађанину Србије обећао по 1.000 евра од продаје ЈП, а кад је постало јасно да је реч само о још једном „обећање лудом радовање“ рекао је да је он био потпуно уверен у то што је говорио јер се радило о највреднијим српским предузећима, али да, ето, није предвидео светску финансијску кризу.

– Признајем да сам крајем 2007, кад сам писао то писмо грађанима, био свестан ризика у који улазим – казао је Динкић о овом подухвату, а успут је оценио да је Борис Тадић, бивши шеф државе, добио други мандат добрим делом управо захваљујући овом његовом обећању.

(Курир)