Прочитај ми чланак

Дачић: Хвала Етиопији што не признаје Косово

0

pol dacic

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић разговарао је данас у Адис Абеби са министром спољних послова Етиопије Тевдросом Адханомом о међусобним односима и Косову, саопштено је из његовог кабинета.

Дачић је подсетио на дугогодишње историјске везе две државе и захвалио свом колеги на принципијелном ставу који Етиопија има у односу на једнострано проглашење независности Косова.

Етиопски министар је потврдио да ће његова земља остати доследна одлуци да не призна Косово, истакавши да се њен став базира на принципима поштовања међународног права и нагласивши да поштује аргументацију Србије по том питању.

Дачић је позвао Адханома да до краја ове године посети Србију, што је он са задовољством прихватио.

Двојица министара изразила су и обострани интерес за унапређење билатералне економске сарадње.

Дачић је у вишедневној посети Етиопији, где је предвиђено да учествује и на 26. заседању Извршног савета Афричке уније, као и да се састане са високим функционерима тог тела.

Дачић ће разговарати и са министрима спољних послова Алжира, Анголе, Марока, Кеније и других афричких земаља са којима Србија жели и даље да унапређује билатералне односе и политички дијалог, а посебно економску сарадњу за коју постоје значајне могућности и обострани интерес, најављено је из његовог кабинета.

 

Beta