Прочитај ми чланак

ШТА КАЖУ ЧИСТАЧИЦЕ: Ово су најодвратније навике Срба

0

Срби имају пуно лоших навика, од нередовног туширања до псовања на сваком чошку. Али нас је занимало које то навике највише нервирају чистачице, које свакодневно чисте за нама. Од њих тешко да можемо да сакријемо све оне лоше ствари које радимо, а ево шта су нам рекле.

cistacicaЧистачица

1. Остављамо ђубре на све стране

Било да се ради о послу, школи или факултету, ситуација је готово увек иста. Колико год се канта налазила близу, около увек има ђубрета. Остављате омоте од онога што сте јели по столовима, флаше су обично на поду а разни папири на све стране.

2. Не пуштамо воду у WЦ-у

Ово је навика која се тешко искорењује, али срећом није много ретка. Међутим, људима се стварно дешава да не пусте воду када заврше са малом или, не дај боже, великом нуждом.

3. Не знамо чему служи четка поред WЦ шоље

Та четка ту стоји с разлогом, а генерално мушкарци чешће заборављају да је употребе. То касније морају да чисте чистачице, којима овај део посла не пада ни мало лако.

4. Не бришемо оно што проспемо

Разне флеке од просутом пића увек могу да се виде, што на столовима што на теписима. Не само да се не сете да обришу, већ им не падне на памет ни да позову некога да обрише, него то тако стоји док се не скори. А онда мора да се риба.

5. Остављамо отворене улошке

Као што мушкарци тоалет чине мање пријатним некоришћењем етке, даме то раде остављањем отворених искоришћених уложака. Треба вам буквално 10 секунди да све лепо спакујете и баците у канту.

* У посебну категорију спадају оне жене које тампоне и улошке бацају у WЦ шољу, што није само гадно за видети него доводи и до зачепљења одвода.

6. Бацамо опушке поред канте

Приметићете да пушачи често испред факса или фирме стоје око канти за отпатке. Логичан закључак би био да вероватно када заврше цигарету, опушак и баце у ту канту. Међутим, погледајте мало бооље – баш око канти има највише пикаваца!

7. Грицкамо семенке и бацамо отпатке на под

На ово се највише жале чистачице у школама, али верујемо да у биоскопима имају највише проблема. Улице су увек путе отпадака од семенки, иако вам треба свега минут да направите фишег у који бисте бацали све.

8. Бунимо се кад оне сређују

Смета вам што је баш сад нашла да брише под кад ви ту стојите. Или је баш сад смислила да усиса! Ово је можда и најружнија навика, јер често доводи до вређања и непријатних ситуација.

(АЛО)