Прочитај ми чланак

ГЛЕДАЛИ СТЕ ИХ 100 ПУТА, А НИСТЕ ВИДЕЛИ: Грешке у домаћим филмовима које нисте приметили! (Видео)

0

zona-zamfitova-greske

Чињеница је да док гледамо филмове на неке ситнице не обраћамо пажњу. Ипак, баш у тим споредним кадровима се најчешће дешавају грешке. Наравно да ко ради тај и греши, а ми вам представљамо грешке са снимања домаћих филмова које сигурно нисте видели до сада.

ЖИКИНА ДИНАСТИЈА

Пријатељи Жика Павловић и Милан Тодоровић омиљени су ликови многима. Њихово пријатељство и сплеткарења измамила су многима осмех на лице. У многим деловима постоје грешке, а ми вам представљамо једну на коју сигурно нисте обратили пажњу. Наиме, када Милан Тодоровић оде код ћеркиног професора да поразговарају о њеном владању, професор га ословљава са „друже Ђорђевићу“.

КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ КЕНГУР

У филму Браца (Сергеј Трифуновић) покушава да освоји срце Ирис (Марију Каран). Када је позове у биоскоп, пројекција се отказује јер су само њих двоје купили карте. Да би успели да одгледају филм Браца купи још пет карата (јер је потребно да седам места буде попуњено). Напокон све крене како ваља, а онда их упозоре да седну на нумерисаним местима, то јест у први ред. С обзиром да је купио седам карата, свих седам места су њихови. Ту се појављује грешка када дође нови гледалац и каже да је његова карта резервисана за место број три, то јест одмах поред њих.

ЛАЈАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ

Сви се добро сећамо лекције „да се не сме мокрити са надвожњака ако је испод њега трафо-станица“. Док смо помно пратили објашњења ретко ко је приметио да на зиду виси слика Светог Саве. С обзиром да је радња филма одвија 1963. године у време СФРЈ и Тита, тада се слика Светог Саве никако није могла видети на неком зиду.

ПЉАЧКА ТРЕЋЕГ РАЈХА

Најбољи обијачи и фалсификатори у Београду 1941. године били су Главоња и Калаус, тј. Драган Николић и Никола Ђуричко. Када су се селили у Немачку да „раде“, добили су лажња документа. На предају лажних докумената Ђуричка представљају као пилота Волган Мозера, а Николића као доктора Хелмута Келнера. Касније током целог филма Ђуричка ословљавају са Хелмут, а Николића као Волган.

МОНТЕВИДЕО, БОГ ТЕ ВИДЕО

Филм је за врло кратко време освојио симпатије многих. Познато је да се једна сцена снима неколико пута, све док кадар, глума и светло не буду прави. Ова сцена је чист пример да се ни најкраћи дијалог не снима из цуга. Обратите пажњу на прст чика Рајка (Мима Караџић) док саветује Тиркета (Милош Биковић).

ЗОНА ЗАМФИРОВА

Слично као у Монтевидеу, и у Зони се појављује грешка у којој у истој сцени када изводе Зону у град да покажу, Јелица Сретеновић у једном кадру има цвеће у косу, док у другом носи само плетенице.

ПРОФЕСИОНАЛАЦ

И на осталим филмовима има сличних грешака. Један од њих је и „Професионалац“. У сцени када Бора Тодоровић и Бранислав Лечић показују ожиљке које су један другом нанели, у сваком кадру Бори кравата стоји на друго место.

БОЈ НА КОСОВУ

Феноменалан филм који је Здравко Шотра снимио за 30 дана. Ипак, за тако мало времена није могло да се пази баш на сваки детаљ па се тако у сцени где Жарко Лаушевић јаше коња у позадини види трактор.

(Курир)