Прочитај ми чланак

ШОК: Руски експерти и специјалци тврде да је масакр у Паризу исцениран!? (Видео)

0

alfaruski spacijalacДвојица руских експерата изашли су у јавност са сензационалистичком тврдњом да је напад на редакцију „Шарли Ебдо“ у Паризу исцениран.

Члан председништва Удружења руских официра и ветеран специјалне јединице „Алфа“ Игор Шевчук у интервјуу за телевизију „Лајф њуз“ изјавио је да је снимак убиства полицајца у Паризу намештен.

– У целој причи постоји много недоследности. Намећу се питања да ли напада у опште било, односно да ли је то дело специјалних служби. Постоји снимак на коме маскирани човек наводно убија полицајца али тај снимак не делује реално. Нема барутних гасова из пушака терориста – каже Шевчук.

Бивши „Алфа“ изражава чиђење и за то што је председник Француске Франсоа Оланд обишао наводно место злочина одмах након пуцњаве.

– Терористи се налазе у бекству, тек је извршен масакр, у граду је ванредно стање, а они доводе председника у ту редакцију. Ни један озбиљна безбедоносна служба не би дозволила тако нешто јер би то било директно угрожавање живота председника – каже Шевчук.

Руски аналитичар Андреј Максимов тврди да иза инцидента у Праизу не стоје терористи. Он је рекао да дешавања у Паризу задовољавају интересе САД, а да је вероватно све ипланирано од стране америчких обавештајних агенција.

Занимљиво је да су се и на интернету појавиле разне теорије завере и анализе око самог напада. Теорије иду од тога да је напад изрежиран да би се заштитили карикатуристи јер им је претила стварна опасност, па до тога да иза свега стоји ЦИА и њена кампања против терориста из Исламске државе. Бројне су и анализе које оповргавају аутентичност видео снимака.

Ево једне од њих:

(Правда.рс)