Прочитај ми чланак

ЕВРОПА: Немачка губи трон, нова сила је…

0

london

Велика Британија ће 2030. постати највећа европска привреда претекавши Немачку, процењује Центар за економска и пословна истраживања (ЦЕБР).

У годишњем извештају у коме се бави анализом 30 највећих економија света, ЦЕБР је саопштио да ће пад популације и највероватније слабљење евра неповољно утицати на економске перфомансе Немачке, преносе белгијски медији.

С друге стране Центар наводи да ће раст популације у Британији знатно допринети економском убрзању те земље чија ће привреда идуће године премашити максималне резултате које је остварила пре рецесије

ЦЕБР додаје да ће британској економској експанзији, осим раста броја популације, допринети мања зависност од других европских привреда, као и релативно ниски порези у односу на европске стандарде.

У извештају „Светска економска лига“, у ком ЦЕБР рангира глобалне економије и прогнозира њихове будуће позиције, такође се наводи да ће Кина престићи САД 2028, раније у односу на прогнозе неких аналитичара.

Велика Британија ће од 2016. опет имати салон аутомобила

Гудвуд фестивал брзине се сматра незваничним британским аутомобилским салоном, али то је тако јер је онај прави угашен још 2008.

Почетак финансијске кризе и мањак интереса светских произвођача разлог су стављања кључа у браву. Британци, међутим, желе поново да организују међународни салон аутомобила.

Домаћин ће бити Лондон 2016., и то у термину од од 5. до 8. маја. Организатори су рекли да ће нагласак бити стављен на аутомобиле са малом емисијом штетних гасова, односно ‘еко-фриендли’ возила, као и на безбедносне системе уопште у индустрији. Такође, посетиоци ће моћи и да испробавају изложене аутомобиле.

(Танјуг)