Прочитај ми чланак

ЉАЈИЋ: Волим Србију, а за Звезду не бих играо за све паре овог света!

0

AS Roma's Ljajic celebrates after scoring against Atalanta during their Italian Serie A soccer match in RomeПрвотимац Роме у веома занимљивом интервјуу Газети дело Спорт најавио повратак у репрезентацију, објаснио Италијанима ривалитет између београдских великана и истакао да би се бивша Југославија борила за титулу првака света.

„У 2015. години желим да се вратим у националну селекцију Србије и да освојим скудето. Волим Србију и једва чекам да понесем поново дрес репрезентације. Никада не бих могао да заиграм за Црвену звезду, чак и да ми понуде све паре овог света, баш као што никад не бих прешао у Лацио”, изјавио је у новогодишњем интервјуу за најпрестижнији спортски лист у Европи, Газету дело спорт, Адем Љајић.

У разговору који је објављен на целој једној страни Газете, Љајић је причао о својим амбицијама с Ромом, о прошлости, репрезентацији, дербијима у Риму и Београду, наглашавајући да је тајна његове експлозије у последњих неколико месеци свакодневни предани рад на тренинзима и чињеница да је „одрастао“ и да није више усијана и несташна глава.

Значајан део разговора посвећен је Љајићевом статусу репрезентативца Србије и његовом повратку под националну заставу.

„После утакмице Рома – Милан био сам на вечери са новим селектором Србије Ћурчићем и разјаснили смо све спорне детаље. Спреман сам да се вратим у репрезентацију и очекујем позив. Волим Србију и једва чекам да поново заиграм у националној селекцији“, рекао је Љајић.

Српски фудбалер је демантовао да се свађао са саиграчима у репрезентацији Србије:
„Не желим да се враћам на разлоге зашто нисам играо за репрезентацију док су на клупи били Михајловић и Адвокат. Али хоћу да одговорим на гласине да постоје саиграчи у репрезентацији који не желе моје присуство. Нисам се свађао са њима, али исто тако нисам имао довољно прилика ни да играм за репрезентацију. Србија није имала добре резултате у последње време, да их је имала ја бих морао да ћутим. Ако ти неко укаже поверење да нешто урадиш, онда мораш да покушаш да нешто промениш“, објаснио је Љајић.

На питање да ли је за њега дерби са Црвеном звездом имао посебан укус јер долази из етничке групе над којом је Жељко Ражнатовић Аркан вршио злочине током ратова деведесетих година, Љајић је одговорио:
„Не, дерби у Београду је посебан, без обзира на политичке конотације. Реч је о ривалству које се осећа у сваком кутку земље. Нервоза и адреналин почну да раде седам дана пре него што почне дерби.“

Адем је причао и о двојици својих идола Саши Илићу и Каки:
„Као клинац сам обожавао Каку, гледао сам Милан само због њега. Илић је био капитен Партизана, нека врста Партизановог Тотија. Када сам промовисан у први тим Партизана желео сам број 22 јер га је Илић носио. У клубу су се готово наљутили због мог захтева јер је број 22 био готово повучен. Онда су звали Илића и он је рекао да могу да носим дрес са тим бројем. Сада Илић поново игра у Партизану и то са бројем 22, број који смо само он и ја носили у Партизану. У Роми тај број носи Дестро, ако оде из Рима, одмах ћу га узети ја“.

„ИДЕАЛАН ШПИЦ ИЗ ЕКС-ЈУГОСЛАВИЈЕ? ЈОВЕТА, МАРКЕЦ И ЈА!“

Одговарајући на питање који би био његов идеални нападачки трозубац од играча из екс-Југославије, нападач Роме је рекао:

„Љајић, Јоветић и Марковић из Ливерпула. Али истини за вољу, избор је врло богат: Вучинић, Тошић, Ђорђевић, Манџукић, Џеко. Била би то веома лепа екипа, у стању да се бори за титулу првака света.“

На крају интервјуа Љајић је подсетио да је победио у баскету председника Роме Џејмса Палоту који га је изазвао на двобој будући да као један од власника Бостон Селтикса врло добро зна да се у Србији игра врхунска кошарка:
„Палоту сам већ победио у баскету мада ме је изненадио његовог добром игром. У дечачким данима сам играо кошарку у улози плеја и имао сам меку руку. Ако ме Палота опет изазове на двобој у баскету могли би да ставимо као улог продужетак уговора“, нашалио се Љајић.

(Mozzart Sport)