Прочитај ми чланак

АКО НЕМЦИ ИМАЈУ ЗАКОН О НЕМАЧКОМ НАРОДУ, онда и Срби нек имају Закон о српском народу

0

sanda raskovic nenad zlatanovic2
Др Санда Рашковић Ивић, председник Демократске странке Србије, изјавила је у суботу у крушевачком Градском одбору ДСС-а да та странка приводи крају израду предлога закона о пореклу имовине, који ће представити на пролеће. ДСС истовремено ради на формирању националног блока са странкама сличне програмске оријентације, који би могао да спасе Србију од опасности које је чекају на путу ка Европској унији, наглашавајући да је против промене Устава, који је „последња брана”.

Закон о српском народу

Када смо код закона, ДСС има у припреми још један, а то је закон о српском народу.
Ми имамо законе који се тичу националних мањина.
Управо за време владе Војислава Коштунице мањине су добиле спектакуларно много и то треба да буде тако, ако желимо да будемо једна нормална, еманципована, праведна и правно утемељена држава.
Међутим, српски народ нам је остао непокривен.
Ако Немци имају закон о немачком народу, а видим да је овој власти Немачка огледало и идеал, светионик, зашто онда Срби не би имали закон о српском народу, запитала је др Рашковић Ивић.

 – Ми смо започели рад на томе, окупили групу реномираних интелектуалаца, на челу са Гојком Ђогом, Рајком Петровим Ногом, Жељком Цвијановићем, Ђорђем Вукадиновићем, академиком Костом Чавошким итд.

У току је израда једног политичког папира са покретом „Двери”, тако да ће ДСС, тај покрет и група интелектуалаца (од тридесетак људи) финализовати ових дана један папир у виду политичке декларације, који би требало да буде објављен негде после Божића.

Постоје тачке о којима посебно водимо рачуна, а то су тачке наше политичке сагласности. Пре свега, то су: инсистирање на правној држави утемељеној на демократским принципима, инсистирање на повећању стандарда грађана, евроскептицизам, а ми се одлучно противимо уласку Србије у ЕУ, за шта имамо и добре аргументе. Ми смо и анти-НАТО покрет који брани Косово и Метохију и који се противи промени Устава РС.

Против промене смо не зато што мислимо да је тај устав идеална ствар, него зато што сматрамо да је он последња брана даљем распарчавању Србије, формирању неке тзв. државе Косова, повампирењу брионске Војводине, из 1974. године, могућем стварању неке санџачке аутономије – објаснила је др Рашковић Ивић, истичући да ДСС није против страних инвестиција, али не уз стимулације у готовини, од 10.000 евра, чега је било у протеклом периоду.

Санда Рашковић Ивић изразила је незадовољство концептом смањења плата и пензија ради пуњења буџета.

– Није решење да се пензионерима узимају проценти пензија или да се људима узимају проценти плата, па да се отпуштају с посла, да се подижу порези да би се тако испунио буџетски дефицит, а то од нас управо тражи Европска унија, односно ММФ, као њен посредник.

Управо овај закон који мислимо да пласирамо и понудимо јавности, закон о пореклу имовине, може веома много тога да реши и може, пре свега, да узме новац оних који су новац стекли на мало чудан начин.

(Политика, фото: Србин.инфо – Ненад Златановић)