• Почетна
  • СВЕТ
  • Словени
  • КАДИРОВ: Протераћемо из Русије стране невладине организације као и терористе
Прочитај ми чланак

КАДИРОВ: Протераћемо из Русије стране невладине организације као и терористе

0

kadirov

Председник Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да из те руске републике треба протерати терористе, али и „припаднике организација за заштиту људских права које помажу побуњеницима“. Такве организације су, према Кадирову, непријатељи Русије.

„Све те организације су створили људи који су против руске политике. У склопу борбе против тероризма треба протерати и корумпиране људе који су за новац САД и Европе продали све што је свето – савест, домовину и народ. Ми смо се дуго борили да имамо мир и просперитет, да се чује глас народа и да живимо у правној држави. Скупо смо платили мир да би њима дозволили да га униште – рекао је Кадиров у интервјуу за руски канал „Лајф њуз“.

Кадиров је рекао да невладине организације покушавају да заваде народ Кавказа са Русијом.

„Њихов слоган „Стоп експлоатацији Кавказа“ је скован како би нас завадио са Русијом. Све се то ради у сарадњи са Западом. „Завади па владај“ је њихов главни циљ али ми им то нећемо допустити“, објаснио је Кадиров.

Кадиров је казао да Запад, на челу са САД, жели да Русију увуче у рат.

„По Западу кривци за све у руском руководству. То значи да Запад омета Владимира Путина који води Русију ка просперитету. Обамина изјава „Ми ћемо натерати Путина да промени мишљење“ значи да им се не свиђа чињеница да је Русија јача него што је била – рекао је Кадиров.

Он сматра да би Русија требало оштрије да реагује на изјаве барака Обаме.

(Србија данас)