Прочитај ми чланак

Вучић: Биће боље, ако се држимо реформи као пијан плота

0

eko-ALEKSANDAR--VUCIC

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић најавио је данас у Мионици бољитак у Србији већ у 2015. иако су стручњаци Међународног монетарног фонда (ММФ) тај бољитак прогнозирали за 2016. и 2017. годину.

„Усвојеног плана реформи морамо се држати као пијан плота, што би покојни Броз рекао“
Вучић који је и премијер Србије је на предизборном скупу у том граду рекао да је један од доказа да ствари крећу на боље и то што је децембарска наплата ПДВ премашила очекивања са 22 милијарде динара, што је, како је оцанио, најбољи наплата икада.

Он је позвао присутне да раде више и боље јер се „спаљена кућа“ тешко обнавља.

Вучић је за уторак, 23. децембар најавио отварање нове топионице у Бору, а решавање проблема Железаре у Смедереву до 31. јануара.

Он је упозорио на то да општине и градови морају престати да губе новац на начин на који су то до сада радили, па је „малени Косјерић“ задужен за пет милиона евра, а да није отворена ни једна нова фабрика или ни једно ново радно место.

, казао је Вучић и поновио да у Србији више не владају тајкуни већ они које народ изабере затраживши подршку за кандидата коалиције окупљене око СНС, Бобана Јанковића.

У тој коалицији су још НС, СДПС, СПО и ДШ.

Ванредни избори у Мионици су 28. децембра, а учествују и СПС-ЈС и ДС. ПУПС је данас подржао напредњаке, а на предизборном скупу на Тргу војводе Мишића у Мионици говорили су председник ПУПС-а Милан Кркобабић и председник Пократа социјалиста Александар Вулин.

Вучић је пре скупа у Мионици посетио село Табановић, а касније током дана боравиће у Лучанима, где су 28. децембра такође ванредни локални избори.

 

Beta