Прочитај ми чланак

ПЕРСОНА НОН ГРАТА: Непожељни Атаман ће опет доћи у Србију?

0

ataman

Кошаркаши Галатасараја победом над Олимпијакосом пласирали су се у Топ 16 Евролиге, а како је и Црвена звезда била боља од Лаборал Куће, јасно је да ће доћи до још два сусрета ова два ривала у Топ 16 Евролиге.

Одмах се потегло питање да ли ће турски тим предводити тренер Ергин Атаман, који је од српског премијера Александра Вучића проглашен персоном нон грата у нашој земљи.

Срамна изјава

На овакву одлуку председника Владе Србије навела је срамна изјава Атамана после погибије навијача црвено-белих Марка Ивковића у Истанбулу, кад је рекао да су српски навијачи терористи. Покушали смо да добијемо информацију да ли је тај указ промењен, али министар спољних послова Ивица Дачић, који тренутно борави у Москви, није могао да нам одговори. Незванично, према изворима Курира, руководства обе земље теже релаксацији односа, односно да у будућности сарадња између Србије и Турске буде на још вишем нивоу.

Човић би у Истанбул

Недавно је први човек Звезде Небојша Човић изјавио да би волео да у Топ 16 поново играју с Галатасарајем:

– Никако не бих волео да се жреб промени, ако буде одлучено да се поново сретнемо с Галатасарајем. То би био пораз оба клуба пред хулиганима. Требало би да будемо скоро па два братска клуба јер су Галатасарај створили Срби из Андријевице, још давне 1905. године. Једва чекам да играмо утакмицу против Галатасараја. Да будем гост у Истанбулу и да ме председник клуба води на баклаве. 

Почиње процес
УБИЦИ СУДЕ 16. ЈАНУАРА

Суђење Турчину Кадрију Акташу, осумњиченом да је 21. новембра ножем убио навијача Марка Ивковића (25) уочи почетка кошаркашке утакмице између Галатасараја и Црвене звезде, почиње 16. јануара 2015. године. Против њега је подигнута оптужница за кривично дело убиство са предумишљајем, док се још шесторица држављана Турске терете за помагање у извршењу кривичног дела.

– Сва суђења ће бити отворена за јавност, осим ако судија не процени да постоје ограничавајући фактори – рекли су у МСП. 

(Курир)