Прочитај ми чланак

Путин: Јачамо нуклеарне снаге

0

nuklearna

Москва — Руска војна доктрина остала је искључиво одбрамбена, а наставићемо модернизацију војске с нагласком на нуклеарне стратешке снаге, каже председник Русије.

У обраћању највишим официрима, руски председник Владимир Путин је рекао да су руске нуклеарне снаге „значајан чинилац у одржавању глобалне равнотеже и искључивању могућности велике агресије на Русију“, пренео је Асошиејтид прес.

Путин је рекао да ће војска добити 50 нових интерконтиненталних балистичких пројектила, што је значајно више него што је добијала претходних година.

Руски председник је рекао да се у најскорије време планира и модернизација стратешке авијације, као и распоређивање две ракетне крстарице на борбене задатке, пренео је Тасс.

Он је истакао да је војна доктрина Русије искључиво одбрамбена и да је такав статус остао упркос, како је навео, појачаној активности НАТО на истоку Украјине и у близини граница с Русијом.

“Руске оружане снаге су способне да реше најкомплексније задатке, што је доказано војним вежбама одржаним ове године“, рекао је Путин на састанку, јавила је агенција Тас.

Како преноси Тас, руски председник је такође рекао да су недавни догађаји доказали да руска војска поприма нови имиџ, постаје модернија, као и да је спремна да испуни најкомплексније и најодговорније задатке.

“Ту способност и спремност руске војске доказало је укупно 3.500 војних вежби, од којих су неке биле планиране, а неке вежбе изненађења, а одржане су током ове године“, истакао је Путин.

Руски лидер је такође позвао да се ради на смирен начин, упркос абнормалним реакцијама на руске напоре да осигурају своју националну безбедост.

“Ми смо често суочени са абнормалним реакцијама када штитимо своје националне интересе, али требало би да на миран, сталожен и професионалан начин третирамо недостатке који се покажу кроз практичан рад, током вежби или рутинских контрола“, истакао је Путин.

 

Beta, Tanjug