Прочитај ми чланак

БЛИСТАВИ УМ: Потпредседник скупштине докторирао за 11 месеци

0

vladinir

БЕОГРАД – Потпредседник Скупштине Владимир Маринковић суви је геније, јер је у 11 месеци одбранио магистарски рад и докторирао.

Све се догодило 2006. и 2007. године на Факултету за трговину и банкарство „Јанићије и Даница Карић“, Универзитета „Браћа Карић“.

Маринковић је новембра 2006. магистрирао са темом „Социјални дијалог као фактор европских интеграција Србије“, да би октобра 2007. докторирао на теми „Положај света рада у процесу глобализације“.

Маринковић је у време магистрирања и докторирања био и кандидат за посланика Карићевог Покрета снага Србије. Данас је у СДПС Расима Љајића, као и његов ментор Давид Дашић.

На Економском факултету, на пример, докторске студије у просеку трају од шест до осам година, каже декан Бранислав Боричић. Раније је рад на докторској тези трајао од четири до пет година, а просечно време за израду и одбрану доктората било је од пет до десет година.

Рекордно брзо брањен докторат Маринковићу је била и препорука за стицање звања доцента на Мегатренд универзитету.

Професор Дашић каже да „није битно брзина којом је написан и одбрањен рад, него какав је докторат“. На питање да ли је то најбољи докторат који је икада видео, одговара: „Не знам“.

Сам Маринковић уверен је да је докторирао почетком 2008?! Ипак, на насловној страни његовог рада пише „октобар 2007“. Он се пита и зашто би било необично да неко докторира за 11 месеци ако је посвећен ономе што ради.Тврди да је између магистарског рада и доктората прошло бар 14 или 15 месеци.

– Неки то развлаче, магистрирају па докторирају тек за десет година. Ја сам све време радио на дисертацији и на писању радова – каже самоуверено Маринковић. На питање да ли је истовремено и радио, одговара да је једном недељно био ангажован као асистент на Факултету за менаџмент у спорту, такође на БК универзитету.

Маринковићу је, иначе, у оба случаја био ментор професор Давид Дашић, који не може да се сети конкретног рада. Ипак, верује да је рад био добар, јер „иначе не би био одбрањен“.

Извор: Блиц