Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Судије Уставног суда погазиле Устав; ММФ управља Србијом

0

seselj slika

Српска радикална странка најоштрије осуђује политички инструментализоване судије Уставног суда које су одбиле да се изјасне о питању уставности Бриселских споразума с образложењем да се ради о политичким, а не правним документима.

„Они уставни фактори који су у својој надлежности имали предлагање судија Уставног суда и за њихов избор примењивали искључиво критеријуме политичке подобности, а такве судије по инерцији служе извршној власти. Разлог више за интервенцију Уставног суда је и чињеница да је централна власт склапала споразуме са отцепљеном и окупираном провинцијом, чиме је погазила Устав, водећи се искључиво интересима западних сила и ЕУ.

Српска радикална странка одаје јавно признање судијама које су гласале против таквог становишта и то су једине судије које су исправно, и у складу са Уставом, обављале своју дужност, а остали су погазили правничку струку, јавни морал, а пре свега и сам Устав,“ рекао је Војислав Шешељ на конференцији за новинаре.

Незаштићеност српског тржишта од прекомерног увоза стране робе и једностране примене Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ су кључни економски проблеми са којима се Србија сусреће.

„Пре потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ 2008. године Србија је остваривала само царински приход од 830 милиона евра јер је наплаћивана царина за сву робу са запада, из земаља које су и нама наплаћивале царину. Сада, једностраним примењивањем тог споразума, Србија је укинула наплату царина, а ЕУ и даље наплаћује царине за наше робе и чак нам одређује квоте појединих пољопривредних производа.

Дакле, држава се одрекла преко 600 милона евра на овај начин. Пројектована царина за 2014. годину је око 200 милиона евра, а питање је да ли ће то и остварити. Ако и оствари, то је за 630 милиона мање него пре потписивања ССП“, нагласио је др Шешељ и додао:

„У јавности, кроз прозападне медије, готово да влада одушевљење што неће бити изградње Јужног тока и покреће се питање о продаји НИС-а. Од те продаје сви се сада на политичкој сцени Србије ограђују, осим СРС. Продајом 51% државних акција, Србија је приходовала 400 милиона евра а кроз наплату акциза, пореза и  царина у буџет се слива милијарда евра, што укупно чини петину годишњег буџета“.

После данашње изјаве Томислава Николића на отварању моста преко Дунава сазрели су сви услови да се председник Републике подвргне психијатријском вештачењу и да се провери да ли је способан да обавља председничку функцију. Српска радикална странка ће за који дан поднети Народној скупштини захтев за покретање иницијативе за смену председника Републике због кршења Устава.

Теша Тешановић, Србин инфо: Какав је Ваш став и став Српске радикалне странке поводом сарадње државе Србије са ММФ-ом?

Др Војислав Шешељ: Сарадња са Међународним монетарним фондом упропастила је све државе које су се лакомислено упустиле у ту сарадњу, па и нас. Код нас је стање у привреди било много боље кад нисмо имали никакве аранжмане са њима. Они заправо управљају нашом економском политиком. Они управљају нашим буџетом. Није им пало на памет да кажу – укините те агенције, него смањите плате и пензије. Није им пало на памет да кажу: обновите царине са земљама које наплаћују царине за српску робу. Него, смањите плате и пензије.

И то је диктат Међународног монетарног фонда. И ова садашња власт, напредњачка, је вазална у односу на Међународни монетарни фонд, Светску банку, Европску унију и све западне силе. И она нема ни своју вољу, ни своје циљеве. Она је само инструмент деловања против српског народа.

(Србин.инфо)