Прочитај ми чланак

ОПРЕЗ: Ових шест производа морате под хитно престати куповати!

0

gmo

Јесте ли се икада запитали које компаније морате избегавати јер или производе храну ниског квалитета или крше прописане стандарде при производњи исте? У наставку видећете шест великих играча прехрамбене индустрије за које вам је најбоље да их почнете бојкотовати.

У доста наврата писали смо о погубном утицају ГМО-а на здравље. ГМО се покушава на све начине угурати и на наша поља, зато су потребне информације о штетности те вештачки створене хране. Бројна истраживања објављена су далеко од очију јавности, а доказала су како је ГМО погубан, доноси људима разна обољења, од алергија до смтоносног рака, па чак и неплодности. Ово је списак 6 компанија које 100 посто користе ГМО у својим производима, зато – далеко од њих.

1.Pepsi

Ова огромна компанија је своје потрошаче исфрустрирала с откривањем тајног састојка у својој храни, а то је ГМО. Подсетимо само како су након што су изгубили тужбу морали платити 9.000.000 $ казне за лажно оглашавање. Тврдили су да је њихов производ „Naked Juice“ 100% -ни природни сок, а у стварности био је пун ГМО-а.

2. Kellogg’s

Компанија Kellogg’s недавно је платила 5 милиона долара због изгубљене тужбе. Лажно су означили Kashi производе да су „природни“ и како у њима нема вештачких додатака. Лабораторијским истраживањима пронађено је како Kellogg’s у пахуљицама и осталим прозводима користи 100% ГМО кукуруз.

3. General Mills

„Не користимо генетски модификоване састојке у изворним пахуљицама. Наш главни састојак су одувек била цела зрна овса – и нема ГМО зоби. Користимо малу количину кукурузног скроба у кувању, и само један грам шећера по оброку ради укуса. Наш кукурузни скроб долази из не-ГМО кукуруза, а користимо само чисти шећер од шећерне трске „, навели су из General Mills. Али стварност је сасвим другачија. Комплетној ГМО забрани погодује тек два посто деоничарства компаније. General Mills-ов директор је навео како „не види проблем што у Сједињеним Америчким државама производи израстају из биотехнолошких усева“.

4. Nestle

Ова компанија ставља ГМО у дечју храну. Требамо ли рећи више? Након јавног притиска у Јужној Африци фирма је била приморана уклонити ГМО из исхране за одојчад, али их и даље продаје у својој америчкој верзији фирми.

5. Hershey’s

Колико ће вам се једе чоколада након што сазнате да је Hershey донирао 800.000 $ за пораз Kaliforniji Prop 37 i Washingtonu I-522, док je Hersehey’s фирма донирала 500.000 $ за пораз овогодишње анти-ГМО иницијативе у Орегону и Колораду? Компанија има само један органски бренд-Dagoba.

6. Coca Cola

Ово царство газираних сокова зарађује 1.500.000 $ како би ваши зуби трунули од конзумирања ГМО-пуњених сокова. Такође користе и кукурузни сируп у којем се налази фруктоза, а који је у целости произведен од ГМО-кукуруза.

 

Извор: dnevno.hr