Прочитај ми чланак

НИШТА ИМ НИЈЕ СВЕТО: Албански дечаци ушли у порту цркве и осионо се понашали

0

kim-sv-vraci-manastir-1(1)

Непознати дечаци, за које Срби великом вероватноћом претпостављају да су албанске националности, ушли су у порту цркве Успења Пресвете Богородице и звонили црквеним звоном, а угрожена је и имовина манастира Св. Врача у Зочишту, на чије имање Албанци стално изводе стада оваца.

Ово су агенцији Танјуг потврдили мештани Ораховца које је у понедељак изненадила звоњава црквеног звона у 14:25ч, а дечаци који су звонили побегли су у правцу албанског дела Ораховца.

Парох ораховачки, јереј Срђан Јеринић, није хтео да инцидент пријављује окупаторској шиптарској Косовској полицији, а Срби из Ораховца истичу да их је изненадила последња осионост и дрскост деце која су се осмелила да уђу у црквену порту и звоне црквеним звоном.

Срби се питају шта их још у будућности очекује ако, како кажу, Албанцима ништа није свето и ако им и православни верски објекат служи за изругивање и понижавање преосталих Срба у Ораховцу.

Братија манастира Светих Врача у Зочишту код Ораховца известила је данас како им Албанци из села поново угрожавају манастирске поседе и ако су неколико пута упозорени да то не чине.

Овога пута је неко од њих извео стадо оваца на манастирску њиву, која се налази у близини манастира. Овај случај је пријављен окупаторској Косовској полицији, која обезбеђује манастир.

(Танјуг)