Прочитај ми чланак

Адвоката на клупу Србије поставила УЕФА!

0

Било је ту много тога занимљивог приликом представљања Дика Адвоката на месту селектора Србије. Није све ни могло да стане на новинске ступце, па је једна наизглед безазлена реченица Томислава Караџића – али и реченица која много говори о начину на који функционише Фудбалски савез Србије – поменута тек као занимљив детаљ.

dik-advokat_fМогуће да су се на представљању и упознали: Караџић и Адвокат 

„ФСС није и неће правити комбинације ни са једним менаџером! Никада нисам видео Захавија нити знам како он изгледа. Ни са Рамадијем се никад нисам срео. Са Адвокатом смо имали директан контакт и то преко Уефе. Људи из УЕФА су нам препоручили неколико тренера, а један од њих је био и Дик Адвокат“, рекао је Караџић и нехајно открио да је селектора Србије бирала – европска Кућа фудбала?!

После дебакла са Адвокатом на клупи „орлова“, председник ФСС баш и није био расположен за медијске иступе па смо остали ускраћени за објашњење овог крајње несвакидашњег чина. Све док Адвокат у складу са презименом није открио истину у интервјуу за Совспорт. И прстом уперио на Сергеја Фурсенка, бившег генералног директора Зенита и члана извршног комитета УЕФА.

„Када сам се растајао са Зенитом нисам ни знао због чега се то дешава после толико успеха. Чудно, само су ме назвали и рекли да је готово“, направио је увертиру искусни Холанђанин, а онда прешао на „пикантерије“.

„Остао сам у добрим односом са Фурсенком. Нисам се додуше ни чуо ни видео са њим после Европског првенства 2012, али знам да ме је Фудбалски савез Србије ангажовао после препоруке члана извршног комитета УЕФА. Неко из УЕФА им је рекао: ‘Пробајте Дика, зашто да не?’ Можда је то био Фурсенко. Или он или Сергеј Пријадкин (бивши председник руског првенства, прим. аут.). Нема ко други“.

А Срби ко Срби и не воле баш да се замарају претераним размишљањем. После ћемо лако да кривца пронађемо у другоме?

(Вести)