Прочитај ми чланак

УПОЗНАЈТЕ НЕВЕНУ ИВАНОВИЋ, нову даму у спортској редакцији РТС

0

nevena-ivanovic-foto-privatna-arhiva_ff

Невена Ивановић (25) је ново лице спортске редакције РТС. Ова млада, шармантна девојка за „Блиц ТВ магазин“ открива откуд у спортском новинарству, које спортове највише воли, ко јој највише помаже у редакцији, како проводи слободно време…

– Уместо да се, као већина девојчица, играм са барбикама, ја сам играла фудбал – каже кроз смех Невена.

Према њеним речима, дефинитивно је развила љубав према спорту тренирајући карате осам година, а студије спортског новинарства на Факултету за спорт и физичко васпитање наметнуле су се као логичан избор.

– Једноставно, волим све што има везе са спортом. Кошарка и борилачки спортови су моја слабост. Маштала сам да радим у озбиљној редакцији и посрећило ми се после конкурса „Тражимо 100 младих за 21. век” на Јавном сервису. После две и по године различитих кругова тестирања, када сам већ помишљала да је цела прича намештена, постала сам део спортске редакције РТС-а – каже Невена.

Млада новинарка истиче да има привилегију да учи посао од искусних колега које је донедавно гледала на телевизији.

Осам жена у редакцији

Тренутно у спортској редакцији РТС ради осам новинарки.
То су: Тамара Ракић, Бојана Шумоња, Светлана Даниловић, Сања Вујисић, Марија Катић, Марина Шистов, Невена Ивановић и Тијана Јефтић.

– Покушавам на сваки начин да купим занат. У томе ми највише саветима помаже Душко Кораћ, али и Пеђа Милинковић, Александар Стојановић и Слободан Шаренац. Сви они, нарочито Кораћ, имају стрпљења за моју знатижељу и незнање.

Засад припремам прилоге из различитих спортова и припремам се за презентера спортског блока у информативним емисијама. У стицању искуства пред камерама највише ми помаже водитељ Дневника Владимир Јелић.

На самом почетку сам, и савети колега су ми много драгоцени. Надам се да ћу у једном моменту добити прилику да правим емисије о борилачким спортовима – каже Невена.

Она истиче да одмалена страсно навија за један београдски клуб, али да су јој колеге саветовале да то не открива у јавности док не стекне ауторитет у професији.

– Не пропуштам мечеве кошаркаша и фудбалера омиљеног клуба и надам се да ме око камере неће ухватити како урлам на трибинама – каже кроз смех Невена за „Блиц ТВ магазин“.

(Блиц – фото: Приватна архива)