Прочитај ми чланак

НЕМА ОДУЗИМАЊА БОДОВА: Хрвати одушевљени казном за усташтво у Милану!

0

hrvatski navijaci 01_f

Фудбалски савез Хрватске добио је казну за инциденте које су направили навијачи „ватрених“ током утакмице квалификација за ЕУРО2016 на гостовању Италији у Милану.

Европска кућа фудбала одлучила је како хрватски савез мора да плати 80.000 евра и да на следећој утакмици квалификација код куће против Норвешке затвори део трибине капацитета од 8.000 места, јавља индекс.хр.

То је епилог дивљања навијача који су бакљама у два наврата прекидали утакмицу са Италијом уз тучу са полицијом на трибинама и певање усташких песама, па је утакмица (1:1) на Сан Сиру завршена тек пошто је трибина испражњена.

Ово је трећи пут да Фудбалски савез Хрватске плаћа казну од 80.000 евра – први пут 2011. године због пропуста у организацији утакмице одигране у Сплиту и други због инцидената који су правили хрватски навијачи 2012. године на Европском првенству.

Хрватски медији индекс.хр и „Јутарњи лист“ одушевљени су висином казне. Наводе како су „одлично прошли“ и да је „УЕФА била благ судија“, с обзиром на то да је утакмица могла да буде прекинута и да је „Хрватској претило одузимање бодова“, што се ипак није догодило.

(sport.blic.rs)