Прочитај ми чланак

КОМАНДИР ПРЕТУКАО ПОЛИЦАЈЦА: Од ударца сам добио потрес мозга

0

Саобраћајни полицајац је добио батине на радном месту, у командировој канцеларији, и завршио у болници.

krusevac01-ljubisa-rasicПоред нагњечења, неуролог је утврдио да сам доживео и лакши потрес мозга: Љубиша Рашић

Командир Саобраћајне полиције у Крушевцу Момир Минић у уторак пре подне физички је напао саобраћајца Љубишу Рашића. Од ударца у врата и пада, Рашић је задобио нагњечење на леђима и лакши потрес мозга.

Рашићу је у уторак био први радни дан пошто је 103 дана провео на боловању.

Према сазнањима „Блица“, од командира Минића је затражио налог за службени задатак. Изнервирани Минић је, наводно, ухватио Рашића за ревере службене јакне, одгурао га до врата, а потом ударио песницом у груди. Љубиша се од ударца затетурао и леђима пао на врата и рагасто суседне канцеларије.

– На леђима имам нагњечење које је констатовао ортопед. Неуролог је утврдио да сам доживео и лакши потрес мозга. Из болнице сам изашао на свој захтев. Отворио сам боловање, идем у Београд на додатне лекарске прегледе – рекао нам је у телефонском разговору Љубиша Рашић.

Он није хтео да објасни шта је натерало командира да га нападне.

– Ништа више не могу да вам кажем. Тако ме је саветовао адвокат – додао је Рашић. 

Нису добили одобрење

Од надлежних у Полицијској управи Крушевац, као ни од Момира Минића, нисмо успели да добијемо изјаве ни коментар инцидента. Како смо незванично сазнали, нису имали одобрење из Београда да дају изјаве за медије.

Сукоб између Минића и Ракића има подужу историју. Пре десет година, Рашић је премештен у Брус, где је провео осам година. На основу наређења тадашњег министра унутрашњих послова Ивице Дачића, фебруара ове године враћен је у Крушевац, али су се његови неспоразуми с Момиром Минићем наставили. Покушај медијације између њих двојице завршен је неуспехом, после чега је Рашић отишао на боловање.

Љубиша Рашић је у августу против командира Минића поднео пријаву због мобинга, као и кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја. Ова пријава је јуче допуњена због физичког напада.

Поводом инцидента између Минића и Рашића огласио се и Синдикат српске полиције, који је осудио напад на колегу.

– Ово је очити показатељ и резултат лоше кадровске политике у Полицијској управи Крушевац, јер се на руководећа места постављају људи лоших моралних, стручних и професионалних квалитета. Очекујемо да министар и директор полиције што хитније реагују – наводи се у саопштењу Синдиката српске полиције, које је потписао Звонко Лазаревић, председник за Регионални центар Крушевац.

(Блиц)