• Почетна
  • СПОРТ
  • ОВО ЋЕ ВАС ИЗНЕНАДИТИ: Вучић (Звездаш) тренирао у Партизану кошарку и фудбал
Прочитај ми чланак

ОВО ЋЕ ВАС ИЗНЕНАДИТИ: Вучић (Звездаш) тренирао у Партизану кошарку и фудбал

0

Vucic Stadioni-Marakana-i-JNA-Crvena-Zvezda-Partizan-470x313

Иако заклети Звездаш, премијер Србије кошаркашку каријеру почео је у Партизану. Вучић сам признао да је за Партизан играо и фудбал и кошарку, јер је имао школу у новобеоградском блоку 70, док је Црвена Звезда јурила таленте по центру града.

Познато је да сви српски политичари воле спорт и често су многи од њих виђани на утакмицама како певају навијачке песме, носе обележја својих омиљених клубова, нервирају због пораза и ликују када победе. Још је познатије да је Александар Вучић страствени навијач Звезде, али оно што је мање познато је да је премијер Србије, поред кошарке у млађим данима је тренирао и фудбал и то, не бисте веровали – за Партизан.

Премијер Србије је својевремено испричао, желећи да подржи младе таленте да се баве спортом и да се не разочарају, како је он некада играо кошарку. Вучић је и напоменуо и да је за Партизан играо јер је имао школу у новобеоградском блоку 70, док је Црвена Звезда јурила таленте по центру града.

– Они су ваљда препознали да деца из блокова највише воле фудбал, па су сви добри играчи, од Салета Ђорђевића па надаље, углавном порасли на Новом Београду. Са мном у Партизану је као центар је у то време играо неки Јуда, који је био 185 сантиметара висок, па су га сви нешто форсирали. Ја сам тад имао 161 и причали су ми “ајде можеш да играш плеја, али никад нећеш порасти до 190″. Ја сам у међувремену порастао до 190, а тај момак је остао на 188. Саветујем клинцима да се не разочарају ако им тренер не да да играју, да не одустају – испричао је премијер.

Али, оно што је још карактеристичније не само да је већина њих из самог врха српске политичке сцене у млађима данима представљало кошаркашку наду Србије, већ су таленат у овом спорту показали и политичари и осталих држава бивше Југославије.

У кошарци су се истакли и председник Републике Српске Милорад Додик, потом Мило Ђукановић, Зоран Милановић, као и премијер Словеније Миро Церар.

Значи да није био премијер, Вучић би можда постао кошаркаш, а можда би играо са или против Додика, Ђукановића или Церара.

(telegraf.rs)