Прочитај ми чланак

Мајданпек и даље без струје

0

majdanpek

Мајданпек и околина и даље су без струје иако је синоћ око 22 сата град накратко добио електричну енергију. Нема прецизних процена када ће струја поново доћи.

Чинило се да је систем профункицоинисао након вишедневне непрекидне борбе са тешким последицама ледене кише и олујних ветрова, али како сазнајемо, поново је искочио далековод ка термоелектрани Дрмно.

Министар енергетике Александар Антић рекао је за Вести Б92 да је неких сат времена од доласка електричне енергије у домаћинства у Мајданпеку дошло до новог проблема на електричној мрежи и нестанка струје.

„Лоцирали смо проблем на око километар и по од Мајданпека на путу ка Костолцу. То је врло неприступачан терен и екипе се тренутно пробијају ка тачки прекида“, рекао је министар Антић.

Он је додао да ће бити покушаја да се у току ноћи поново пусти електрична енергија, али није могао да да прецизне процене када ће тачно становници Мајданпека и околине поново добити струју.

„Уколико није дошло до великог пуцања система, екипе ће учини све да струје буде у току ноћи, али уколико је оштећење велико, екипе ће се од 6 сати ујутру побринути да се штета санира и систем електричне енергије оспособи за нормално функционисање“, рекао је Антић.

Председник општине Мајданпек Дејан Вагнер рекао је да има резервних планова уколико Мајданпек не добије струју.

Подсетимо, због невремена и пада далековода Мајданпек је скоро три дана без струје, грејања и воде, са слабим сигналом мобилних оператера и проблемима у фиксној телефонији.

Школа и обданиште не раде, а болница и породилиште су прикључени на агрегат.

Све расположиве екипе ЕМС-а из целе земље непрестано су на терену претходних дана и раде на нормализацији стања.

Монтери ЕМС су у невероватним условима током среде покушавали да поново обезбеде снабдевање Мајданпека струјом.

Помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације Бојан Томић рекао је да је Србија спремна за зиму, упркос проблемима у Мајданпеку.

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић рекао је да је данас морао да оде на Умку, а не у Мајданпек.

(Б92)