Прочитај ми чланак

Србска акција није позвала на линч, већ на петицију против дивљих насеља

0

anti ciganski letciБЕОГРАД- Иако су према првим извештајима медија, објављене информације да је невладина организација Србска акција својим лецима позвала на линч Ромске популације, заправо се у спорном летку ради о позиву да се грађани укључе у борбу против илегалних нехигијенских насеља.  Прве фотографије спорног летка су се појавиле на интернету и говоре о том садржају.

Леци су дељени по сандучићима у Београду али и другим градовима Србије, а у њима нема позива на насиље већ се позива на решавање проблема путем јавних апела, петиција и протеста.

Полициjа jе ухапсила припадника групе „Србска акциjа“ Ф.Г. (24) у чиjем стану су пронађени пронађени леци и плакати коjима се позива на насиље, говор мржње и линч Рома, саопштило jе данас Mинистарство унутрашњих послова.

„Kод њега су пронађени и леци против ЛГБT популациjе, предизборни леци против премиjера Aлександра Вучића и плакати подршке хашком оптуженику Ратку Mладићу“, изjавила jе шефица Бироа за сарадњу с медиjима Биљана Поповић Ивковић.

Oна jе навела и да jе Ф.Г., припадник неформалне друштвене групе „Србска акциjа“ ухашен у са радњи MУП-а и Вишег jавног тужилаштва у Београду и да су му одузети лаптоп, УСБ и мобилни телефон.

(Правда)