• Почетна
  • СВЕТ
  • ПУТИНЕ СПАСИ НАС! Демонстранти из САД-а моле руског председника да пошаље војску!
Прочитај ми чланак

ПУТИНЕ СПАСИ НАС! Демонстранти из САД-а моле руског председника да пошаље војску!

0

Putine-posalji-vojsku

Протестанти у Фергусону затражили су помоћ од руског председника Владимира Путина, у циљу заштите њихових основних људских права.

Тако је данас на Фејсбуку осванула слика са протеста у Фергусону, на којој Американци траже да Путин пошаље војску и помогне им у рјешавању овог проблема, односно спријечи дискриминацију по расној основи.

Широм САД избили су протести због одлуке велике пороте да бијели полицајац Дарен Вилсон, који је убио ненаоружаног афроамеричког тинејџера Мајкла Брауна, не буде оптужен.

Полиција је користила сузавац, водене топове и пендреке ради сузбијања демонстрација, а ухапшено је више стотина људи.

Амерички државни тужилац Ерик Холдер рекао је активистима за грађанска права да ће министарство правде детаљно испитати начин рада полиције у Фергусону.

Он је донио такву одлуку након што је порота одбацила оптужбу против полицајца, бијелца Дарена Вилсона, који је у августу убио ненаоружаног, 18-годишњег Афроамериканца Мајкла Брауна.

Уколико министарство правде закључи да је полиција у Фергусону систематски кршила грађанска права, може бити предузет поступак на основу закона из 1994. године који забрањује полицајцима да поступају на начин који лишава грађане њихових уставних права.

(ИН4С,Евроазија)