Прочитај ми чланак

Владимир Путин поручио ЕУ: „Иде зима“!

0

vladimir-putin-foto-ap-1397223926-477969

„Пред нама је зима и сигуран сам да ће се до средине следеће године тржиште нафте стабилизовати“, изјавио је председник Русије Владимир Путин на сусрету са генералним директором француског енергетског концерна „Тотал“ Патриком Пујанеом у петак у Сочију.

Путин је такође истакао да нико од великих произвођача нафте није инсистирао на неким посебним мерама за стабилизацију цене нафте.

На 166. седници организације ОПЕК у Бечу је донета одлука да се сачува квота за производњу нафте од 30 милиона барела дневно до седнице у јуну 2015. године. Одмах после те одлуке цена нафте је пала до историјских минимума.

„Тотал“ је приоритетни партнер Русије

Председник Русије Владимир Путин је данас приликом сусрета са новим генералним директором француског енергетског концерна „Тотал“ Патриком Пујанеом у Сочију рекао да је „Тотал“ приоритетни партнер за Русију.

Јуче се у оквиру посете Русији Пујане састао са шефом руске петрохемијске компаније „Росњефт“ Игором Сечином у Москви и разговарало се о сарадњи компанија.

Претходник Пујанеа, генерални директор „Тотала“ Кристоф де Маржери је погинуо 21. октобра у авионској несрећи на московском аеродрому „Внуково“.

Јуриј Ушаков: Кремљ може да докаже да Путин није претио Порошенку

Владимир Путин никада није претио председнику Украјине Петру Порошенку, и Кремљ има све потребне доказе за то, изјавио је помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

„Нико никада, приликом многих разговора није користио никакве претње. Имамо доказе пошто се сваки телефонски разговор снима“, нагласио је Ушаков.

Раније је Путинов портпарол Дмитриј Песков такође потврдио да је разговор Путина и Порошенка одржан 26. новембра и да украјински медији шире лажи о томе да је Путин претио украјинском председнику.

Александар Новак: Средња цена нафте до краја године ће достићи 98 долара

Цена нафте после пада до 80-85 долара у перспективи може да се повећа, изјавио је данас новинарима руски министар енергетике Александар Новак. Он је рекао да сматра да ће средња цена нафте већ ове године порасти до 98 долара.

Новак је такође истакао да Русија догодине планира да настави да производи нафту на нивоу 2014. године – 525-526 милиона тона.

(Глас Русије)