Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Адвокати су у праву! Стоп легализованој пљачки!

0

sablon-DveriПокрет ДВЕРИ најоштрије осуђује маћехински однос Министарства правде према српској адвокатури, будући да су сви захтеви истакнути од стране Адвокатске коморе Србије и регионалних адвокатских комора у потпуности оправдани.

Поново истичемо да адвокатура не брани само интересе струке, већ и свих грађана Србије који ће на сопственој кожи осетити штетне последице нотаријата као вида легализоване пљачке.

Недопустиво је да у држави уопште не функционише правосудни систем и да се ресорно министарство понаша потпуно аутистично према оправданим захтевима српске адвокатуре. Постојећи систем јавног бележништва је неуставан, рђав и нефункционалан. Исто се односи и на све остале, сличне покушаје режима да се адвокатури ограничи слобода и да се ова струка по сваку цену потчини политици.

Најновију опасност на коју се мора реаговати представља и најављени Предлог Закона о бесплатној правној помоћи, чијом би применом српска адвокатура као самостална, независна и саморегулаторна струка била додатно урушена.

Неодговорно и игнорантско држање ресорног министра Николе Селаковића, а поводом адвокатских захтева, само потврђује да режиму уопште није стало до грађана о чијим се правима, обавезама и интересима одлучује пред судовима и другим надлежним државним органима. Очигледно је да је режиму пре свега стало да своје партијске другове, јавне бележнике, учини богатим на штету свих грађана Србије.

Стога, оправдану борбу српске адвокатуре која траје почев од 17. септембра ове године и која још увек траје, Покрет ДВЕРИ подржава у потпуности и позива режим да одмах, и без резерви, прихвати све захтеве српске адвокатуре, јер су адвокати у праву!

Инфо служба Двери