Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРСКА БРУКА: Протерују Карађорђа, Милоша Обилића и цара Лазара!

0

Karadjordje-Petrovic-Milos-Obilic-Car-Lazar-Hrebljanovic

Ако Скупштина града Подгорице прихвати иницијативу Либералне партије, улице која већ деценијама носе име Карађорђа, цара Лазара, Милоша Обилића, косовских јунака биће замењене са именима Крста Зрнова Поповића или Антонија Абрамовића, који је био митрополит непризнате црногорске православне цркве.

Одборник Либералне партије, Јован Рабреновић, саопштио је да ће та партија иницирати промену имена неких улица у граду за које у тој странци сматрају да им није место у Подгорици, али и у било којем другом граду државе.

– Све у свему, промена се односи на митске личности које немају никаквог утемељења у историји главног града или државе Црне Горе. Оне више служе као подсетник на време које сви желимо да избришемо из сећања, на период деведесетих, када се Црногорцима покушао наметнути осећај да то нису – изјавио је одборник за дневну новину Политика.

Такође, изјавио је да најмање што се може урадити, јесте да неке од улица и тргова у главном граду назову по Крсту Зрновом Поповићу, бригадиру црногорске војске и једном од вођа Божићне побуне 1919. године., као и по владици Антонију Абрамовићу – тадашњем члану Америчке православне цркве.

(Телеграф)