Прочитај ми чланак

ОТАЦ ТИЈАНЕ ЈУРИЋ: Често се затворим у себе, и у мислима сам са ћерком и плачем!

0
Фото: Тањуг Јарослав Пап, СуРТВЦитy.јпг

Фото: Тањуг Јарослав Пап, СуРТВЦитy.јпг

– Мирјана, Сашка и ја делимо нашу тугу заједно, а управо ми је старија ћерка највећи мотив да наставим да живим – рекао је Игор Јурић и најавио да ће ускоро почети са радом сајт посвећен несталој деци, али и да верује да ће се ускоро усвојити „Тијанин закон“.

Прошло је четири месеца од свирепог убиства девојчице Тијане Јурић, чија је смрт подигла целу државу на ноге, а и дан данас на сам спомен Драгана Ђурића, у људима се јавља гнев јер нико не може да схвати да је неко способан да почини тако суров злочин.

Њен отац Игор Јурић, каже да никоме на овом свету не жели да доживи његову судбину и осети бол која разара срце и душу, а да њега може да разуме само мајка Милице Барашин, Светлана Симендић, чији убица још увек није пронађен.

– Верујте ми на реч, сваки нови дан је све тежи. Често се затворим у себе и у мислима сам са Тијаном и плачем. Посетио сам мајку Милице Барашин и морам да кажем да је она прави херој за мене – каже он за сајт Bajmok.co и додаје:

– Мирјана, Сашка и ја делимо нашу тугу заједно, а управо ми је старија ћерка највећи мотив да наставим да живим. Светлана је сама. Дивна, храбра жена. Нека се више никоме ова бол не догоди – каже Игор Јурић.

Након велике трагедије која га је задесила, Тијанин отац је започео своју “животну мисију” од које не жели да одустане.

– Предлог “Тијаниног закона” још увек није ушао у процедуру и лагао бих ако бих рекао да се нисам надао да ће то ићи мало брже. Предали смо закон народном посланику Гојку Радићу, писали премијеру Вучићу и никакав одговор нисмо добили, а на телефонски позив нам је господин Радић дао штури одговор да нас подржава али да он не може ништа конкретно да каже да ли неко жели уопште да га убаци у скупштинску процедуру – истакао је Јурић и додао:

– Ја и даље апсолутно верујем да ће владајућа структура имати разумевања и да ће га ставити на Дневни ред једне од наредних седница скупштине Србије у расправу – истакао је Јурић и додао да ће у противном почети са сакупљањем петиције.

Његова намера је да почне од Бајмока, а затим да настави ка Суботици и свим месним заједницама, али и у Светозару Милетићу, месту где је Тијана пронађена, Сомбору, Лозници и на крају у Београду. Ако и са тим ништа непостигне, потписе за петицију ће потражити у Новом Саду, Крагујевцу и Краљеву.

Када је реч о Тијанином сајту, он би ускоро требало да почне са радом.

– То ће бити више портал него сајт. Много нам времена одузима прибављање дозвола неких медија за објављивање материјала, посебно оних што се тиче педофила јер је то врло осетљива тема – констатовао је Игор.

На самом сајту ће се између осталог наћи и интерпретирана песма посвећена Тијани коју је написао Жарко Лаушевић, а урадиће се и представа која је посвећена насиљу над децом чија је режисерка из Сарајева уступила материјал.

– Конкурисали смо и за меморијални парк и чекамо одговор, а убеђен сам да ће бити позитиван – објаснио је Јурић.

Подсетимо, суђење Драгану Ђурићу би требало да почне почетком следеће године, а према речима адвоката породице Јурић Маје Атанасковић, очекује се да буде завршено у року од шест до седам месеци.

(telegraf.rs)