Прочитај ми чланак

ЗБОГ УБИСТВА МАРКА рат навијајача од Русије до Албаније

0

SP Navijac koji je ubijenMarko Ivković Foto Fejsbukjpg

Умоболни хулигани с Косова, из Албаније и Босне и Херцеговине прослављају убиство навијача Црвене звезде Марка Ивковића, навијачи Олимпијакоса и московског Спартака заједно са Делијама најављују крваву освету, а трагедија из Истанбула могла би да покрене крвави рат на Балканском полуострву!

Судећи према претњама на навијачким сајтовима и форумима, регион се налази на ивици хулиганског рата. Присталице Олимпијакоса тврде да ће већ у четвртак учинити све да освете смрт Марка Ивковића на мечу Лиге Европе између Астераса и Бешикташа.

– Нема времена за чекање! Проливена је крв нашег брата, и то не сме проћи некажњено. Напићемо се турске крви већ за неколико дана у Триполису – став је хулиганске групе из Атине, а слична реаговања стижу из Москве.

– Исламски нож је одузео један православни живот. Око за око, зуб за зуб – стоји у поруци навијача Спартака.Међутим, реаговања навијача из Грчке и Русије додатно су подгрејале изјаве албанских, али и осталих муслиманских фанатика. Присталице неколико албанских прволигаша, као и навијачка група Плисат, која подржава Приштину, на болестан начин су реаговали на вест о смрти српског навијача.

– Муслимани вс неверници 1:0! Нећемо дозволити да ико руши по светој Алаховој земљи. Срби, ово вам је почетак краја – само је једна од многобројних порука изопачених припадника Плисата.

Такође, на већини фудбалских мечева у лигама БиХ, Косова и Албаније с трибина је одјекивало „Убиј Србина“, чиме су муслимански екстремисти јасно послали свету поруку да подржавају убиство српског навијача. Међутим, иста ситуација догодила се и у Бањалуци, где су навијачи Борца током меча с Вележом скандирали „Убиј Турчина“.

(sport26.rs)