Прочитај ми чланак

Хулигани Галатасараја мачетом сачекали Делије: Отворено питају ко је следећи!? (Видео)

0

maceta

Радикално језгро навијача Галатасараја, „Ултра арслан“ (ултра лавови) важе за једну од најозлоглашенијих навијачких група у целој Европи. Имају чак око 100.000 регистрованих чланова, док за „Галату“ наводно навија скоро половина свих Турака. „Ултраши“ су већ одавно познати полицији и судским органима широм Турске, али и Старог континента.

Не либе се чак ни да у сукобу са навијачима других клубова употребе поломљене флаше, ножеве, или ватрено оружје. Насртање бакљом на супарнике са друге стране трибине, па чак и на полицију, такође им није страно.

Напад на навијаче Црвене звезде и убиство Марка Ивковића испред хале „Абди Ипекчи“ у петак увече само је последњи у низу стравичних злочина које су ови хулигани починили.

Поред свега тога што се догодило, хулигани овог клуба су наставили са несхватљивим понашањем. Прво су на утакмици против Бешикташа звиждали приликом минута ћутања посвећеног Марку Ивковићу. Момку који је убијен недалеко од те дворане, а затим су прошли све нивое дегутантног понашања.

На друштвеним мрежама је почела да кружи фотографија на којој хулигани овог клуба отворено питају „Ко је следећи“ – тачније кога ће следећег да убију.

Уз све то су штиклирали име навијача Звезде, а међу њиховим „понуђеним одговорима“ се налазе и навијачи „вечитог ривала“ – Партизана.

Свим тим показују да не само да се ни мало не кају због стравичног догађаја од пре неколико дана, већ да су спремни и да наставе са таквим понашањем.

zasto

Заиста би сада све надлежне власти у Турској морале озбиљно да се позабаве овим проблемом, јер ово прелази све границе нормалног понашања. За почетак нека нађу убицу недужног српског навијача, а успут и нека на дуже време у затвор пошаљу све оне који позивају на убиства.

МАЧЕТОМ ЧЕКАЛИ ДЕЛИЈЕ

На снимку који постоји на “јутјубу” се види да њихов навијач носи веома опасно оружје – мачету. Снимак је направљен пре стравичног догађаја и убиства Марка Ивковића, што доказује да су били спремни и на убијање. Тај детаљ се налази на 0:52.

(Вечерње новости)