Прочитај ми чланак

ИСПОВЕСТ НАВИЈАЧА ЗВЕЗДЕ: Сабили су нас у ћошак, гађали топовским ударима, столицама…

0

Marko-Ivanovic-Jagoda-1-830x553
Заиста смо сви у шоку, не можемо да верујемо да је дечко убијен. Унутра је био хаос, сабили су нас у ћошак, гађали бакљама, претили на српском језику – каже Душан Јовановић.

Неки од навијача Црвене звезде који су имали прилику да уживо прате меч у Истанбулу (Цариграду) су открили шта се то догађало у Турској.

– Било је стварно гадно испред хале – рекао је један од познатијих навијача за портал “vice.com” и додао да је договор да не дају изјаве. ујутру.

– Договор је да не дајемо изјаве – додао је кратко.

Како овај портал сазнаје, убијени Марко Ивковић је стигао колима са три друга, а убоден је док се налазио на зачељу колоне, близу дворане. Дочекала их је турска полиција и није им омогућено ни да купе улазнице, нити да уђу. Кренули су напади домаћих навијача и сукоби са полицијом.

Док се то дешавало, у дворани се окупило око 30 навијача Звезде који су појединачно куповали улазнице и дошли до дворане “Абди Ипекчи”.

Један од познатијих навијача Звезде Душан Јовановић је открио шта се дешавало унутра.

– Сви смо у шоку. Не можемо да верујемо да је дечко убијен! Унутра је био хаос. Чим смо ушли, кренуле су претње и напади на нас. Турски навијачи су нас сабили у један ћошак и константно се залетали, гађали бакљама, столицама, топовским ударима. Било је јако непријатно.

Са нама је било и жена, па чак и Турака, који су били згрожени количином мржње унутра. Прећено нам је на српском језику, певали су увредљиве песме, махали албанским и босанским заставама. Било је јако непријатно и заиста велика срамота! – рекао је Јовановић.

sp-delije34

СКАНДАЛОЗНО САОПШТЕЊЕ ТУРСКЕ: Марко је убијен у међусобној тучи навијача Црвене Звезде

Турски дневни листови пренели су данас прилично шокантно саопштење полиције Истанбула у коме се тврди да је навијач Марко Ивковић убијен у међусобној тучи присталица Црвене звезде и да фанови Галатасараја нису учествовали у том сукобу.

Полиција је у саопштењу додала и да је отворила истрагу о трагичној смрти младића из Земуна.

– Убиство 25-годишњег М. И. резултат је сукоба између присталица Црвене звезде. Било је инцидената између навијача Црвене звезде који нису имали карте за утакмицу Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде, и присталица Галатасараја уочи меча.

Две групе су се гађале камењем и флашама, али их је полиција држала одвојено и није дозволила да се навијачи помешају. Један навијач је избоден и убијен док су навијачи Црвене звезде удаљивани у пратњи полиције од хале „Абди Ипекчи, стоји у саопштењу полиције.

(Курир, Вечерње новине, vice.com)