Прочитај ми чланак

НАВИЈАЧА ЗВЕЗДЕ УБИЛИ ТУРСКИ НАВИЈАЧИ, а тренер Галатасараја назвао га терористом!

0

SP Navijac koji je ubijenMarko Ivković Foto Fejsbukjpg

М.И. (25) навијач Црвене звезде изгубио је живот у Истанбулу и сукобу са навијачима Галатасараја, сазнаје Б92.

Вест је потврђена и из генералног конзулата Србије у Истанбулу. Наведено је да је реанимација трајала пет сати, али да је навијач преминуо због обилног крварења.

Групу од 400 навијача београдског клуба напали су навијачи Галатасараја испред хале „Абди Ипекчи“ у коју им није дозвољен улаз, иако су имали улазнице. У општој тучи навијача М.И. је задобио смртоносне повреде ножем.

Док се у „Абди Ипекчију“ играо меч Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде Телеком, навијачи црвено-белих нападнути су од стране турских хулигана.

Група од око 400 навијача Звезде није успела да уђе у халу и бодри свој клуб, па је испред хале дошло до инцидената. Навијачи Галатасараја су групу гађали каменицама и бакљама, а дошло је и до физичких сукоба, преноси РТС.

Полиција је брзо интервенисала, а према писањима турског Хуријета, српски навијачи су напуштајући простор око хале демолирали неколико возила и излога.

Током самог сусрета, навијачи Галате су у неколико наврата скандирали „Косово, Косово“.

После утакмице, тренер Галатасараја Ергин Атаман изјавио је да су навијачи Црвене звезде терористи, што је највероватније повезано са инцидентима испред хале.

Турски навијачи на утакмици

Турски навијачи на утакмици

„Навијач преминуо због обилног крварења“

Конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је агенцији Бета да је овај младић убијен убодима ножем у сукобима који су избили испред саме хале „Абди Ипекчи“ у Истанбулу.

„Ово је један гест непријатељства, да у време када се Србији забада нож са свих страна, у Турској буде забијен нож у срце навијача из Србије. Догадјај је трагичан, потресен сам“, рекао је Марковић.

Он је рекао да је конзулат Србије био у контакту са турском полицијом и да је упозоравао да је утакмица високог ризика у питању, али да њихови апели нису прихваћени.

„Организација је била на најмањем нивоу. Ми смо два дана упозоравали да је то сусрет високог ризика и да може доћи до овакве ситуације… Ми сада радимо на томе да сви навијачи безбедно напусте територију Турске у најкраћем року“, рекао је Марковић.

Убијени навијач је добио тешке убодне ране и одмах је превезен у болницу.

„Желим да нагласим да су се турски лекари борили као лавови за његов живот. Реанимација је трајала пет сати, али је на крају због обилног крварења преминуо“, рекао је Марковић.

ЕЛ: Ерцег украо победу Звезди!

Кошаркаши Црвене звезде у невероватном мечу изгубили су од Галатасараја у Истанбулу после два продужетка са 110:103.

Обе екипе сада имају скор 3-3, али су црвено-бели у предности јер су успели да славе код куће са већом разликом (76:68).

Група Д, шесто коло:

Нептунас – Лаборал Куча 80:79
Олимпијакос – Валенсија 77:76
Галатасарај – Црвена звезда 110:103

Табела: Олимпијакос 6-0, Црвена звезда 3-3, Галатасарај 3-3, Нептунас 3-3, Лаборал Куча 2-4, Валенсија 1-5.

Екипа Дејана Радоњића одиграла је изванредан меч – домаћи су у првом полувремену водили и са девет поена разлике, али се Звезда држала у игри и после 20 минута заостајала је пет поена разлике највише захваљујући изванредном Митровићу.

Уследила је бриљантна одбрана гостију у трећој четвртини која је почела серијом 14-0 на крилима Калинића. Домаћи су се вратили у меч, а у завршници је Калинић погодио две веома важне тројке.

Чинило се да ће оне бити и пресудне, пошто је Звезда са предношћу ушла у пенал-завршницу – међутим, Вилијамс је при вођству 79:77 био половично прецизан и тако је оставио Галатасарај на једном поседу заостатка.

Арслан и Марјановић разменили су по два пенала, Галатасарај није имао тајм аут, кренуо је у последњи напад, а Ерцег је са више од девет метара једном руком погодио за продужетак.

У продужетку је Звезда водила 96:94, поново после бацања Марјановића, а овај пут су гости решили да праве фаул на десет секунди до краја како би имали последњи напад. Аројо је погодио оба пута, а Вилијамс није реализовао последњи напад.

У другом продужетку Галатасарај је био бољи, распуцао се Аројо, а на крају је Звезда могла и да изгуби београдских +8 – ипак, у последњој секунди Митровић је погодио оба пенала и сачувао ту предност црвено-белима.

Фантастичну партију одиграо је Зоран Ерцег са 32 поена (3-8 за два, 4-7 за три, 14-14 пенали) и 7 скокова за укупни индекс корисности 41. Карлос Аројо је са својих 35 година одиграо свих 50 минута и убацио је 26 поена (2-8 за два, 6-17 за три), уз 4 скока и 6 асистенција.

Арслан и Голум постигли су по 15 поена, док је Гулер додао 10.

Најбољи код црвено-белих био је Лука Митровић са 30 поена (5-6 за два, 4-8 за три, 8-8 пенали), 4 скока и 3 асистенције. Маркус Вилијамс поставио је рекорд Евролиге са 17 асистенција, а убацио је 8 поена (3-16 из игре), уз 5 скокова и само једно изгубљену лопту.

Бобан Марјановић уписао је 27 поена (7-10 из игре, 9-11 пенали) и 17 скокова, а изванредан је био Никола Калинић са 21 поеном (8-12 из игре) и 4 скока.

(Б92, Бета, РТС, Танјуг, Марко Ивковић Фото: Фејсбук)