• Почетна
  • СВЕТ
  • Путин: Земље које су нам увеле санкције су изгубиле руско тржиште
Прочитај ми чланак

Путин: Земље које су нам увеле санкције су изгубиле руско тржиште

0

vladimir-putin01foto-reuters_f

Земље које су увеле санкције против Русије изгубиле су руско тржиште, изјавио је председник Владимир Путин на форуму Сверуског народног фронта.

Ограничења увоза производа из ЕУ су дала руским пољопривредницима додатне могућности за рад на домаћем тржишту, рекао је Путин.

Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио да Москва неће молити западне земље да укину санкције, да Русија не жели конфронтацију са ЕУ и да је сигурна да санкције неће дати резултата.

„Усмерити патриотска осећања на развој Русије

Солидарност народа Русије у позадини дешавања у Украјини и на Криму треба искористити за развој земље, рекао је председник Русије Владимир Путин на Форуму Сверуског народног фронта.

Путин је захвалио Фронту за пажњу у решавању проблема становника Крима и Севастопоља и за „искрену помоћ избеглицама из Украјине“. „Наш народ је показао прави пример грађанске солидарности и патриотизма“.

Председник је претходно посетио изложбу коју је организовао Сверуски народни фронт и на којој су представљени савремене разраде у различитим областима: у медицини, лабораторијској дијагностици, спорту, аутомобилској индустрији.

(Глас Русије)