Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ МИТИНГ РАДИКАЛА: Шешељ најавио да Србија се окреће Русији (ВИДЕО)

0

srs-4-650x487
Први митинг СРС после повратка Војислава Шешеља из Хага окупио је неколико десетина хиљада људи, којима је лидер странке рекао да ће разбити Хашки трибунал.

„Пре непуних дванаест година са овог истог места свечано сам обећао да ћу растурити Хашки трибунал. Нешто је мало дуже та борба трајала, али данас могу да вам поднесем извештај. Растурио сам Хашки трибунал,“ поручио је Војислав Шешељ.

„Наш стратешки партнер је Руска Федерација и земље окупљене око ње, Белорусија, Казахстан и остале пријатељске државе, јер се морамо определити хоћемо ли на Запад или на Исток“, рекао је Шешељ и додао да су западне земље више пута бомбардовале српско становништво и извршиле геноцид над њим, док је Исток увек помагао Србији и њеном народу.

„Наш циљ је да опоравимо Српску радикалну странку, да повратимо разочарано чланство, да окупимо српску омладину и патриоте  и да се на следећим изборима народном вољом обрачунамо са евроунијатима,“закључио је Војислав Шешељ.

“Као што сам обећао пре 12 година, растурићу Хашки трибунал. Сада сам дошао да вам поднесем извештај, Оставио сам тамо рањену звер да крвари, али су тамо и даље наши сужњи и суди им се зато што су Срби“, навео је Шешељ.

Он је, међутим, подсетио да тај трибунал суди само Србима који добијају вишегодишње казне затвора, док муслимане, Албанце и Хрвате пушта на слободу.

„Шевенинген је место велике патње и у њему је оно најбоље што је српски народ имао 90-тих“, рекао је Шешељ, који је у среду из Хашког трибунала након нешто више од 11 година пуштен на привремену слободу.

Шешељ је изјавио да су његови некадашњи најближи сарадници Томислав Николић и Александар Вучић „издали Србију“ због власти и огромног новца и да је дошло време да народу положе рачуне.

„Како каже Његош, потурци се плахи и лакоми. Били су плахи да што пре дођу на власт и били су лакоми на огроман новац, и Томислав Николић и Александар Вучић, и зато су издали, али дошло је време да положе рачуне пред српским народом“, рекао је Шешељ на митингу СРС на београдском Тргу Републике, пред неколико хиљада окупљених.

Шешељ је истакао да су власт и њена политика наопако насађени и да је Србији неопходна нова економска политика, савезништво с Русијом и окретање Истоку.

„Нећемо чекати цео мандат, избори ће бити следеће године. Поразићемо власт националним, економским и социјалним аргументима“, рекао је Шешељ.

Митинг Српске радикалне странке завршен је обраћањем Шешеља који је позвао на консолидацију и јачање те странке како би се, како је рекао, новим економским и социјалним програмом на следећим изборима освојила власт.

Према његовим речима, наредних дана и месеци функционери те странке обилазиће месне и општинске одборе с намером да поврате разочарано чланство, да стекну ново чланстсво међу омладином, те да окупе све српске патриоте и да се на следећим изборима „народном вољом обрачунамо са евроунијатима“.

„Морамо имати јасан правац хоћемо ли на Запад или на Исток“, рекао је Шешељ и додао да су западне земље више пута бомбардовале и извршиле геноцид над српским становништвом, док је Исток само помагао Србији и њеном народу.

Зато, додао је, СРС жели да се што пре интегрише са Русијом и њеним савезницима, а нећемо у ЕУ, али ни сукоб са њом.

„Хоћемо економску сарадњу на равноправним основама а не да нас понижавају“, рекао је лидер СРС.

Према Шељевим речима, од обећања се не живи и Србији је потребна нова економска политика.

„Границе су нам отворене за робу са Запада, а то гуши нашу привреду и сељаке. Морамо да срушимо увознички лоби, да царинама заштитимо нашу робу и да широм отворимо врата Русији и да тамо извозимо“, казао је Шешељ уверен да ће нови избори бити одржани већ следеће године.

Шешељ је критиковао актуелну власт за коју каже да понижава Србију и да „има слугерански однос“ према западним силама.

Он је премијера Александра Вучића и председника Томислава Николића назвао „новопеченим евроунијатама“ и оптужио их да „глуме приврженост Русији“, а да с друге стране журе у Европску унију.

„Нико ко српском народу жели добро не жели у Европску унију јер тамо су наши непријатељи. Од 28 чланица 23 су признале независност Косово и Метохију“, казао Шешељ.

Лидер радикала је рекао да су се у Србији од 2000-те године смењивале лоше владе, а да је актуелна најгора иако је чине „наши дојучерашњи најближи сарадници и саборци“.

„То је она рана која тешко боли. Они који су били у првим редовима борбе за српство и велику Србију сада се највише додворавају Американцима и осталим западњацима“, рекао је Шешељ који сматра да је дошло време да Вучић и Николић „положе рачуне пред српским народом“.

Посебно им је замерио што сада спроводе мере штедње које нису најављивали у предизборној кампањи.

Скупу се претходно обратио заменик председника СРС-а Немања Шаровић рекавши да је власт покушала да онемогући данашњи скуп на централном градском тргу.

Он је поздравио присутне представнике и присталице радикала са Косова и Метохије, свих крајева Србије и Републике Српске нагласио да су они дуго чекали да виде како ће изгледати повратак Шешеља.

Након скупа радикали су предвођени Шешељом прошетали централним градским улицама.

После 11 година у хашком казамату, др Војислав Шешељ држи повратнички митинг на Тргу републике „Поздравимо победника!“

Са звучника широм Трга одјекују српске родољубиве песме а грађани који у све већем броју прстижу носе заставе Србије, Српске радикалне странке а примећено је и неколико застава Доњецка.

На самом Тргу Републке где је постављена велика бина са које ће се Шешељ обратити није примећено појачано присуство полиције али полицијски припадници су зато распоређени у околним улицама и прилазима Тргу  а примећена је и коњица.

SAM_2850-650x154

 11.28 Наступа Ера Ојданић

11.17 Наступа Крајишка група „Тромеђа“

 11.03 Наступа репер Тасман са својом песмом посвеђеном Војиславу Шешељу „Време је за промене“

10.00 Бина је спремна

B2eAnhgIgAMG474
“ПОЗДРАВИМО ПОБЕДНИКА“: Због Шешеља стижу из свих српских земаља (Снима их полиција)

Скуп добродошлице, под називом „Поздравимо победника“, у част  Војислава Шешеља биће одржан  на Тргу Републике у Београду, (15.1), са почетком у 12 сати.

Пре радилског скупа, у 10:30, биће одржан концерт на коме ће певати Баја Мали Книнџа, Ера Ојданић, Српска Тромеђа, репер Тасман, Милица Добрић, трубачи…

Потпредседник Српске радикалне странке (СРС) Зоран Красић казао је да ће се председник странке Војислав Шешељ обратити окупљенима на митингу који је заказан за суботу, 15. новембар, у 12.00 на београдском Тргу Републике.

Херцеговачки радикали одлазе на митинг у Београд

Полиција ће сутра снимати учеснике митинга радикала

Службеници МУП снимаће и фотографисати учеснике митинга Српске радикалне странке на Тргу Републике у Београду.
У саопштењу је наведено да ће у складу са Законом о полицији МУП снимати и фотографисати учеснике јавних скупова који ћебити одржани у Београду.

Присталице Српске радикалне странкиз источне Херцеговине организују одлазак четири до шест аутобуса који ће у петак вече кренути за Београд како би повезли симпатизере Војислава Шешеља, кога желе дочекати у српској пријестоници.

Према речима Билећанина Дражена Дунђера, првака Шешељевих радикала у Херцеговини, позив за материјалну помоћ ради одласка аутобуса послали су свим начелницима општина источне Херцеговине и од неких већ добили потврдан одговор, тако да се надају да ће у суботу ујутро у Беград допутовати барем 4 аутобуса Херцеговаца.

„У Београду ћемо присуствовати митингу који се организује у суботу тачно у подне, а на коме ће се присутнима обратитит и наш вођа, доктор Војислав Шешељ, са којим планирамо и шетњу кроз град“, каже Дунђер.

Он је прије неколика дана кренуо аутомобилом у Хаг на митинг Српске радикалне странке.

Будући да је митинг отказан због Шешељевог пуштања на слободу, стигао је само до Келна и вратио се назад.

radikalska_kolona_u_gracanici___foto_kim__
Радикали из Грачанице на митингу у Београду

Колона од десетак аутомобила уз сирене, истицање застава Српске радикалне странке и с ликом Војислава Шешеља прошла је око поднева кроз Грачаницу. Радикали с централног Косова кренули на митингу у Београду.

Не занима га Шешељ

„Толико сам се прича наслушао о неким тајнама које ће Шешељ да открије, да стварно немам шта да кажем.
Имамо много важнијих ствари: договор око Железаре, ФАП, преговори са ММФ…“, казао је Вучић за „Блиц“.

Око 200 присталица радикала са централног Косова присуствоваће митингу у Београду, потврдио је за РТВ Ким председник покрајинског одбора СРС Драгутин Перић.

Присталице СРС-а кренули су ноћас из Грачанице пут Београда где је заказан митинг поводом привременог ослобађања из Хага њиховог лидера Војислава Шешеља.

Најављујући скуп, радикали са централног Косова у „Плавом радикалском каравану“ јуче су се аутомобилима провозали кроз Грачаницу.

„Пуштање Шешеља значи много за Србију и српски народ јер познато је да се Војислав Шешељ свих ових година доследно борио за интерес српског народа и српске државе, чак и у најтежим тренуцима док је боравио у хашком казамату.

Протестом и сутрашњим даном коначно почиње процес рушења издајничке владе у Републици Србији“,каже Перић.

na plakati seselj
И Врањанци на Шешељевом митингу

Око 250 чланова и симпатизера СРС из Пчињског округа најавило је одлазак на митинг који ће у суботу на Тргу Републике у Београду одржати лидер странке Војислав Шешељ.

То је за ОК Радио потврдио Горан Чворовић, председник Окружног одбора СРС-а за Пчињски округ.  Врање је облепљено плакатима са ликом вође радикала уз поруку „Поздравимо победника“.

– Позивају се грађани да присуствују овом политичком догађају који у српској престоници организује СРС и тиме дају подршку Војиславу Шешељу и политици коју води странка – казао је Чворовић.

Чворовић каже да су у организацији одласка за Београд на митинг, осим чланова странке помогли и спонзори.

Петар Митић, председник Градског одбора СРС у Врању каже да је интересовање грађана за одлазак на митинг велико и да они пре свега желе да виде лидера радикала Војислава Шешеља.

– Људи желе да доктору Војиславу Шешељу на митингу дају подршку за борбу коју је водио за истину и Србију у трибуналу и надају се да ће његовим доласком, СРС опет имати онај утицај који је имала у Србији, зарад добробит народа и Србије.

Људи очекују да ће Шешељевим доласком нешто да се промени, јер уместо да се одузима од тајкуна и оних који су покрали српску привреду узима се од пензија и плата. То је срамота и велики безобразлук ове власти – каже Митић.

Он каже да градски одбор СРС-а у Врању има око 1.000 чланова и присталица политике Војислава Шешеља. Пут Београда у суботу ће кренути најмање четири аутобуса чланова и симпатизера СРС.

(Србин.инфо, Агенције, Радио КиМ, ОК радио, фото: Ненад Златановић)