Прочитај ми чланак

100.000 ЕВРА ЗА ЖИВОТ: Помозимо Виктору (1) да победи леукемију!

0

viktor-sekulic

Мали Виктор Секулић из Добоја у Републици Српској има свега 16 месеци, а болује од тешког облика леукемије. Тренутно се налази на хемотерапији, а затим га чека трансплантација коштане сржи, без које неће моћи да буде излечен и настави живот. Међутим, за целокупно његово лечење и компликовану хируршку интервенцију потребна су велика финансијска средства која његови родитељи не могу сами да обезбеде. Како кажу, само операција коштаће око 100.000 евра.

Када се мали Виктор родио, нико није ни слутио да ће се разболети, а његове муке започеле су безазлено, повишеном температуром.

– Рођен је као здрава беба и добро је напредовао. Лекари нису имали никаквих замерки, а онда је са девет месеци први пут добио температуру. Кад су му извадили крв, лекари су дијагностиковали леукемију. Прво су нам рекли да има блажи облик, али након што су његови резултати послати у Београд, ипак је констатовано да је „тежак“ пацијент – присећа се првих болних сазнања Јелена Секулић, Викторова тетка.

Виктор има урођени ген због којег се његов организам тешко брани од болести и аутоматски га сврстава у пацијенте чије је стање ризично.

– Тренутно се налази на хемотерапијама у Бањалуци и на њима мора да буде још шест месеци. Ако оне помогну, треба да оде на трансплантацију, а ако се то не догоди, умреће – кроз сузе прича Секулићева.

viktor-sekulic-pomoc

Још се не зна колико ће операција тачно коштати, али прогнозе су да неће бити јефтинија од 100.000 евра.

– Све ће зависити од места операције и донатора, пошто Виктор нема браће и сестара, а тестираће се родитељи како би се видело да ли с њима постоји поклапање. Последњих дана је релативно добро, али након терапије је често слаб, има акне по устима и температуру већ седам дана иако прима најјаче антибиотике. Лекари прате стање, идемо дан по дан, боримо се – каже Јелена Секулић.

На друштвеној мрежи Фејсбук постоји група подршке малом Виктору и ту се могу пронаћи све информације и пратити његово здравствено стање. 

Како да помогнемо Виктору

Жиро рачун је отворен у Новој банци а. д. у Бањалуци на име Александар (Недо) Секулић
број рачуна у конвертибилним маркама: 555 – 300001583 – 1335
број девизног рачуна: 555 – 000001583 – 2164

(Курир)