• Почетна
  • СВЕТ
  • РУСИ НЕ ПРАШТАЈУ: Убијена Бела удовица, „оверио је“ руски снајпериста
Прочитај ми чланак

РУСИ НЕ ПРАШТАЈУ: Убијена Бела удовица, „оверио је“ руски снајпериста

0

_samanta-lutvejt-wikipedia_f

Британска џихадисткиња, позната по надимку Бела удовица, убијена је у Украјини, објавила је руска новинска агенција Регнум. Саманту Лутвејт (30) наводно је пре две недеље убио руски снајпериста добровољац, објавио је британски „Мирор“.

Кад је и зашто џихадисткиња дошла у Украјину за сада није јасно.

„Једну од најтраженијих терористкиња на свету, Саманту Лутвејт, која се борила у украјинској бригади, убио је снајпериста добровољац“, пише у извешћу споменуте руске новинске агенције.

„Према нашим информацијама, Бела удовица се борила у бригади Ајдар као снајпериста. Убио ју је добровољац који је из Русије дошао да се бори у Луганску. Руски снајпериста који је убио Британку уцењен је на милион долара од стране украјинских тајних служби“, наводи Регнум.

Саманта је била удата за Џермејна Линдсеја, бомбаша самоубицу који се 2005. године разнео у великом терористичком нападу на лондонски метро, усмртивши тако 26 људи. Бела удовица је напустила Британију 2009. године, а верује се да је повезана с бројним злочинима на Блиском истоку и у Африци, укључујући и крвави напад Ал шабаба на тржни центар у кенијском Најробију.

Прошлог месеца из Сирије су стигле вести да се Саманта, ћерка бившег војника, придружила милитантима ИДИЛ-а и да је постала једна од најутицајнијих жена у њиховим редовима. Бела удовица до сада није имала никакве везе с Украјином, а у Сирији је наводно била одговорна за обуку вода жена бомбаша самоубица.

Сумњичи се и да је 2012. у Момбаси учествовала у бомбашком нападу на туристе који су на тераси једне пивнице гледали утакмицу између Енглеске и Италије. Том приликом је убијено троје, а рањено 25 особа.

(Вести он лајн)