Прочитај ми чланак

РАМА У ПРЕШЕВУ: Дочекало га 1000 људи и кеса са црном фарбом

0

presevo

Око 1.000 људи дочекало је премијера Албаније Едија Раму у Прешеву са развијеним албанским заставама уз овације, аплаузе и гласну музику.

У Прешеву су постављени и билборди на којима на албанском језику пише „Добродошли, премијеру“, а један од њих је јутрос погођен кесом са црном фарбом.

Албански премијер стигао је у Прешево дан након посете Београду, која је протекла уз оштре тонове и оцену да је Рама провоцирао Србију говорећи о независном Косову и Прешеву као „мосту између две државе“.

Аутопут од Ниша ка македонској граници, од Врања до Прешева, био је привремено затворен због посете албанског премијера Едија Раме и делегације коју предводи.То је агенцији Бета потврђено у Полицијској управи у Врању, а возила се преусмеравају на алтернативне правце.

presevo1

Албански и косовски електронски медији јавили су данас да је у близини Врања јутрос око девет сати полиција зауставила аутобус са албанским и косовским новинарима који прате посету Раме Прешеву.

Њима је речено да су касно кренули на пут и да треба да сачекају да прође делегација коју предводи Рама, да би они наставили пут.

Новинари су рекли да су из хотела у Београду кренули у пет сати.

Долазак албанског премијера у Прешево заказан је за 11 сати.

Предвиђено је да се Рама са албанским лидерима из Прешева, Бујановца и Медвеђе састане у Дому културе у том граду, где је заказано и његово обраћање јавности.

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је јуче у Београду да је Косово независна држава и да је то реалност која се не може мењати и коју треба прихватити. Реагујући на изјаву Раме, Вучић је казао да није очекивао провокацију албанског премијера и да он не може да дозволи да неко понижава Србију.

(Б92, Бета)