Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У МЕЛБУРНУ: Православну цркву претворили у џамију

0

crkva

Невероватан скандал догодио се у црквено-школској управи Српске православне цркве у Мелбурну.

У цркви Св. Архиђакона Стефана у епархији Кеyсбороугх, владика Иринеј (Добријевић) и свештеник Чедомир Видеканић дозволили су да у црквено-школској управи, тачније сали СПЦ Кеyсбороугх, коју су саградили тамошњи Срби – муслимани претворе у џамију!

„Ово је нечувени скандал! Наше иконе и светиње прекрили су својим заставама и реликвијама! На апел наше браће из Аустралије, дижем глас против оваквог невероватног поступка тамошњих великодостојника СПЦ. Немамо ништа против људи муслиманске вероисповести, али ово је нечувено! Једноставно им није место у просторијама СПЦ.“ – изјавио је Саша Савић Шваба, вођа српског огранка мото братства Ноћни Вукови.

Иначе, ово није први пут да су поступци и понашање владике аустралијског Иринеја недостојни једног великодостојника СПЦ. Неки медији су 2008. забележили његов испад приликом сечења славског колача у ЦШО Свети Сава у Мелбурну, када је шутираро црквене реликвије и беснео, незадовољан што се тадашњи домаћин славе ухватио за славски колач када га је владика секао.

(Вечерње новости)